Επίθεση στην κυβέρνηση, αλλά «όχι» σε εκλογές

Κατά μέτωπον επίθεση στην κυβέρνηση κάνει ο πρόεδρος της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» Ανδρέας Λοβέρδος, με άρθρο του αμέσως μετά το κλείσιμο του πρώτου κύκλου περιοδειών του σε όλη την Ελλάδα και στον απόηχο ανοικτών συνδιασκέψεων του κόμματός του.

Σημειώνοντας ότι τόσο η τρικομματική όσο και η δικομματική κυβέρνηση είχε την πόρτα της κλειστή, όχι μόνο στις

δικές τους προτάσεις, αλλά σε ολόκληρη την κοινωνία, προτιμώντας να προωθεί μέτρα που «αποδεικνύουν την πλήρη ανικανότητά της να βάλει φρένο στην ύφεση και την ανεργία και να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάπτυξης», όπως λέει, παρατηρεί πως «σε όλα τα μέτωπα απέτυχαν», στρεφόμενος κυρίως κατά της ΝΔ που «αρνήθηκε τη συνεργασία με τον κ.Παπανδρέου και προτίμησε να οδηγήσει την χώρα σε δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις», όπως λέει, για να κάνει στη συνέχεια στροφή 180 μοιρών.

Ο κ.Λοβέρδος προϊδεάζει για σκληρή αντιπολίτευση εκ μέρους της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, πλην όμως εξηγεί και τους λόγους για τους οποίους δεν επιθυμεί εκλογές. «Γιατί, τι ακριβώς θα προσέφεραν οι εκλογές;», αναρωτιέται, «ή τη διατήρηση της ΝΔ και του εταίρου της στην πρώτη θέση με μικρότερη πλειοψηφία ή την ανάδειξη ως πρώτης δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει υποβάλει, αν και αξιωματική αντιπολίτευση, ούτε μία σοβαρή, δηλαδή εφαρμόσιμη πολιτική πρόταση».

Keywords
Τυχαία Θέματα