Επίθεση κατά πάντων αντί σχεδίου από Βενιζέλο

Χωρίς στρατηγική δείχνει να κινείται το ΠΑΣΟΚ στην πορεία προς το συντακτικό του συνέδριο, που έχει προγραμματιστεί για τον προσεχή Φεβρουάριο. Παρά τις διαβεβαιώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου περί δυναμικής που αποκτά το κόμμα, η οποία μάλιστα προκαλεί κατά τον ίδιο αμηχανία και αντιδράσεις στις άλλες πολιτικές δυνάμεις, η επιλογή του να αναλώνει ακόμα και τις κομματικές διεργασίες σε επιθέσεις κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης ή των πρώην υπουργών

του ΠΑΣΟΚ που επέλεξαν άλλο δρόμο από τον δικό του, ερμηνεύεται από πολλούς ως απουσία συγκεκριμένου σχεδίου για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ.

Μετά από δύο συνεδριάσεις Νομαρχιακών Οργανωτικών Επιτροπών Συνεδρίου (ΝΟΕΣ) στη Βόρεια Ελλάδα το Σαββατοκύριακο, όπου επικέντρωσε σε επιθέσεις κατά του Ανδρέα Λοβέρδου –έστω και χωρίς να τον κατονομάσει- και της Χρυσής Αυγής, χθες, σε κοινή συνεδρίαση των ΝΟΕΣ όλης της Αττικής στην Ιπποκράτους, ο κ.Βενιζέλος επιχείρησε νέα επίθεση, αυτή την φορά στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Στο στόχαστρό του βρέθηκαν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και βεβαίως η Χρυσή Αυγή. Υποστηρίζοντας ότι ανεξάρτητα από όσα υποστηρίζουν οι τρεις αυτές δυνάμεις, «δεν υπάρχει άλλη συγκροτημένη και υπεύθυνη λύση από αυτή που ακολουθήσαμε», υπερασπίστηκε τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για μία νέα αφετηρία που έχει σήμερα η χώρα και επαναφέροντας την ανάγκη για διαρθρωτικές αλλαγές εν είδει εθνικού στόχου. Αναφέρθηκε σε μία σειρά πρωτοβουλιών του ΠΑΣΟΚ σε κυβερνητικό επίπεδο από το φορολογικό, ως την καλύτερη μεταχείριση αναπήρων και το ταμείο αλληλεγγύης των γενεών, ενώ επικέντρωσε στην ανάγκη να υπάρξει και σήμερα αντιφασιστικό και αντιναζιστικό μέτωπο ίδιο με εκείνο του ΄Β Παγκοσμίου Πολέμου. «Δεν δεχόμαστε τον ξενοφοβικό, ρατσιστικό λόγο και τη βία που διαχέει, ούτε την υποκατάσταση των μηχανισμών του κράτους», είπε, δίνοντας διεθνή χαρακτήρα στην καμπάνια του ΠΑΣΟΚ κατά της βίας και ζητώντας την στήριξή του στην αντιρατσιστική πορεία της Αθήνας το Σάββατο.

Στρέφοντας τα πυρά του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, θύμισε ότι είχε από καιρό πει στον κ.Τσίπρα (από το βήμα της Βουλής) πως δεν έχει συμμάχους. «Και η απάντηση ήταν η ταύτιση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του κ. Καμμένου!  Βρείτε τις ομοιότητες και τις κοινές αξίες ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητους Έλληνες, για να δείτε πού μπορεί να βαδίσει η χώρα με τη συμμαχία αυτή», είπε, αντιπαραβάλλοντας ως ‘συγκριτικό πλεονέκτημα’ για την χώρα την ισχυροποίηση του ΠΑΣΟΚ.

Δίνοντας το σήμα εκκίνησης για την κινητοποίηση των νομαρχιακών επιτροπών του κόμματος, ζήτησε συζήτηση επί παντός επιστητού, επαναφέροντας την ανάγκη διαλόγου και με τις υπόλοιπες δυνάμεις της κεντροαριστεράς, και βεβαίως τη ΔΗΜΑΡ. Προανήγγειλε δε την ύπαρξη προσωρινών οργάνων του κόμματος σε όλα τα επίπεδα ως την προσεχή Δευτέρα, μια και δεν επετεύχθη ο στόχος αυτά να είναι έτοιμα ήδη από χθες και υποστήριξε προς …ενθάρρυνση του ακροατηρίου ότι «το Συνέδριο θα θεσμοθετήσει το νέο ΠΑΣΟΚ», για το οποίο πάντως και πάλι δεν είπε κουβέντα…

Keywords
Τυχαία Θέματα