Είναι σικέ…

Η Μεγαλόνησος υποφέρει. Είπε το ΟΧΙ σε μια Ευρώπη που δεν της φέρθηκε καθόλου ως εταίρου και ουσιαστικά την εκβίασε: Της έβαλαν ένα πιστόλι στο κρόταφο και της είπαν αποφάσισε. Δραματικές ώρες για την ίδια την Μεγαλόνησο, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο που παρακολουθεί το θρίλερ με κομμένη την ανάσα.

Υπάρχει περίπτωση όμως όλα αυτά που βιώνουμε να είναι ένα καλοστημένος «παιχνίδι»;;

Θα μπορούσε. Η Γερμανία, ή η Ευρώπη εάν προτιμάτε, δεν έχει πείσει για την αναγκαιότητα εφαρμογής δημοσιονομικών εξαιρετικά σκληρών μέτρων.

Η απειλή της χρεοκοπίας που εκστομίζει τακτικά ο Βόλφγκανγκ

Σάιμπλε μπορεί να ακούγεται τρομακτική, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι πείθει τους πολλούς.. γιατί πολλά απλά δεν έχουν βιώσει στο πετσί τους τι σημαίνει χρεοκοπία.

Η Μεγαλόνησος είναι μια ευκαιρία να «διδάξει» τους υπόλοιπους : Όσο τα ρολά είναι κατεβασμένα στις Τράπεζες τόσο θα πληθαίνουν οι εικόνες από αγανακτισμένους Κύπριους μπροστά στα ΑΤΜ ή να έχουν αρχίσει ήδη συναλλαγές σε είδος.

Η ίδια η Κυπριακή Κυβέρνηση με φόντο τέτοιες εικόνες βγαίνει από τον κόπο να εξηγεί στον κόσμο γιατί… μνημόνιο και όχι κάτι άλλο… Και μας μένουν οι φίλοι μας οι Ρώσοι που μάλλον δεν συμβάλλουν όμως θα ήθελαν να έχουν το πόδι τους στην Κύπρο. Αν δεν τα καταφέρουν όμως καλό θα ήταν να τους επιστρέψουν εκεί κεφάλαια, που επί χρόνια έπαιζαν μπάλα στο νησί.

Δεν θέλει και πολύ κουβέντα να καταλάβεις ότι ρωσικές καταθέσεις θα φύγουν καμπόσες από το νησί. Εκεί είναι η «παγίδα» που μπορεί να στηθεί. Και ποιος εγγυάται ότι δεν θα αποκλειστεί κάθε άλλος δίαυλος διαφυγής προς άλλο φορολογικό παράδεισο και θα ανοίξει μόνον μία γραμμή (target) απευθείας για Μόσχα.

Και ο Βλαδίμηρος να τις υποδεχτεί με ανοιχτές αγκάλες …και να τους βάλει και ένα φόρο πχ 30!

Σικέ το παιχνίδι;; Όπως και να έχει τρόποι πάντα υπάρχουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα