Αλμα πρόκρισης του Παναθηναϊκού στη Μαδρίτη

Ενα βήμα πριν από την πρόκρισή του στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη θριάμβευσε στη Μαδρίτη επί της Ρεάλ με 74-73 και σε συνδυασμό με την ήττα της Μάλαγα από την ΤΣΣΚΑ στην Ανδαλουσία ισχυροποίησε τη θέση της στον όμιλο.

Ο Παναθηναϊκός πήγε το παιχνίδι εκεί που ήθελε,στο

χαμηλό τέμπο και στις σετ επιθέσεις. Με μελετημένο τρόπο παιχνιδιού που στόχευε στις αδυναμίες της Ρεάλ η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη είχε σταθερά το προβάδισμα καθ’όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι ισορροπίες, ιδιαίτερα στην άμυνα, αλλοιώθηκαν και η Ρεάλ, με πρωταγωνιστές τους Μίροτιτς και Φερνάντεθ, βρήκε την ευκαιρία να περάσει μπροστά και να δοκιμάσει τις αντοχές του Παναθηναϊκού.

Οι “πράσινοι” όμως έδειξαν αξιοζήλευτη ωριμότητα και δεν πανικοβλήθηκαν ακόμη και όταν έμειναν πίσω με 63-58 τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος. Τα μακρινά σουτ των Ούκιτς, Διαμαντίδη και Τσαρτσαρή έσωσαν πολύτιμες λύσεις ενώ στη ρουλέτα των βολών οι παίκτες του Πεδουλάκη στάθηκαν τυχεροί. Για κάθε μία δική τους χαμένη, έστελνε μπάλες στο σίδερο και η Ρεάλ. Το μαξιλάρι ασφαλείας των τριών πόντων απέτρεψε την ανατροπή και ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην Ελλάδα θριαμβευτής.

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 33-38, 53-49, 73-74

Ρεάλ (Λάσο): Ντρέιπερ, Φερνάντεθ 17(1), Σουάρεθ 3, Ρέγιες 6, Μίροτιτς 17, Ροντρίγκεθ 10, Χετσχάιμερ, Μπέγκιτς 9, Κάρολ 4, Γιουλ 7(1), Σλότερ.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 3(1), Ματσιούλις 4, Ούκιτς 12(2τρ., 6ριμπ.), Λάσμε 10, Τσαρτσαρής 16(2), Διαμαντίδης 14(2), Γκιστ 4, Μπανκς 3(1), Ξανθόπουλος, Σκορδίλης 2, Σχορτσανίτης 6.

Keywords
Τυχαία Θέματα