ΔΗΜΑΡ ΠΡΟΣ ΜΑΞΙΜΟΥ: «ΔΕΝ ΜΠΛΟΦΑΡΟΥΜΕ»

Οι αλλαγές στα εργασιακά και η εμμονή της τρόικας γι’ αυτές ήδη προκαλούν τριγμούς στις σχέσεις του Μαξίμου με τη ΔΗΜΑΡ. Μάλιστα, ήδη από χθες, το κόμμα του Φώτη Κουβέλη προειδοποιεί ότι «δεν μπλοφάρει».

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Μπορεί στην Αγίου Κωνσταντίνου να επικρατεί ικανοποίηση για το γεγονός ότι ο Φώτης Κυβέλης εμφανίστηκε, μετά τη σύσκεψη των αρχηγών, ως εκείνος που «έσυρε» την κυβέρνηση να πει «όχι» στην τρόικα για αλλαγές στα εργασιακά, όμως

τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ γνωρίζουν ότι η συζήτηση… δεν τελείωσε εδώ.

Σύμφωνα με ανώτατες κυβερνητικές πηγές, οι αλλαγές στα εργασιακά τίθενται, τελικά, από την τρόικα ως «προϋποθέσεις» για μια θετική έκθεση των τροϊκανών, η οποία είναι απαραίτητη για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ. Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, αυτό υποστήριξαν χθες στις Βρυξέλλες, μιλώντας με δημοσιογράφους, και ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, που έχουν πλήρη γνώση των συζητήσεων με την τρόικα, υπό καθεστώς ανωνυμίας. «Οι αλλαγές στα εργασιακά θα πρέπει να πάνε μαζί με τα 89 prior actions και τη συμφωνία για το δημοσιονομικό, ώστε να εκταμιευθεί η δόση», σημείωσαν οι εν λόγω κυβερνητικές πηγές στους Έλληνες δημοσιογράφους, επιβεβαιώνοντας τις υποψίες της ΔΗΜΑΡ ότι το θέμα δεν τελείωσε μετά το «όχι» Κουβέλη.

Ενόχληση

Μάλιστα, στο επιτελείου του κ. Κουβέλη δεν κρύβουν την ενόχλησή τους για τις διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου, οι οποίες «προεξοφλούν» αλλαγή στάσης του Φώτη Κουβέλη και υπερψήφιση, εν τέλει, από τη ΔΗΜΑΡ και των αλλαγών στα εργασιακά. Μάλιστα, οι προαναφερθείσες ανώτατες κυβερνητικές πηγές ρωτήθηκαν σχετικά και εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι «τελικά θα ψηφίσουν όλοι τα πάντα», επικαλούμενες το γεγονός ότι «στα εργασιακά η τρόικα θέλει μεν αλλαγές, αλλά μπορεί να συζητήσει το είδος και τον τύπο των αλλαγών αυτών».

Μήνυμα προς Μαξίμου

Σε κάθε περίπτωση, ο Φώτης Κουβέλης και οι συνεργάτες του θεωρούν ότι έπειτα από τη ρητή δημόσια άρνηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ να στηρίξει αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, θα είναι πολύ δύσκολο για τον ίδιο να υπαναχωρήσει, χωρίς να υποστεί τεράστιο πολιτικό κόστος. Γι’ αυτό και η ΔΗΜΑΡ κάνει ό,τι μπορεί, προκειμένου να «πιέσει» το Μαξίμου να εξαιρεθεί από τη δέσμη μέτρων οποιαδήποτε αλλαγή επί των εργασιακών. «Αν έρθουν στη Βουλή αλλαγές για τα εργασιακά, θα τις καταψηφίσουμε, τελεία και παύλα», επισήμανε στο Mega ο στενός συνεργάτης του Φώτη Κουβέλη, Δημήτρης Χατζησωκράτης. Παράλληλα, και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον Real, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «η ΔΗΜΑΡ δεν μπλοφάρει» και πρόσθεσε: «επαναλαμβάνω την ξεκάθαρη δήλωση του Φώτη Κουβέλη ότι δεν ψηφίζουμε αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα