Διαπραγμάτευση μέσω…e-mail για τα εργασιακά

Με τη διαδικασία αποστολής e-mail θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση της Ελληνική πλευράς με τους επικεφαλής της τρόικας όσον αφορά τις αποζημιώσεις και των τριετιών που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας απέστειλε χθες e-mail, όπου επιμένει στο να μην καταργηθούν οι τριετίες τονίζοντας ότι πρέπει να παραμείνουν ως αναπόσπαστο κομμάτι της ΕΓΣΣΕ. Η θέση του υπουργείου Εργασίας είναι πως οι τριετίες έχουν ένα ιδιαίτερα έντονο πολιτικό, κοινωνικό συμβολισμό

και γι” αυτό πρέπει να διατηρηθούν. Ωστόσο, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο επανακαθορισμού τους μέσω του νέου μηχανισμού διαμόρφωση του κατώτατου μισθού έως την ολοκλήρωση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος ανάλογα με την συνολική οικονομική κατάσταση της χώρας.

Όσον αφορά τις αποζημιώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας πρότεινε η αποζημίωση χωρίς προειδοποίηση απόλυσης να παραμένει όπως έχει σήμερα για απασχολούμενους με προϋπηρεσία έως 16 ετών και να διαμορφώνεται στο ύψος έως 12 μισθούς.

Γι’ αυτούς που δουλεύουν για διάστημα μεγαλύτερο των 16 ετών η αποζημίωση πέραν των 12 μισθών θα υπολογίζεται κανονικά όπως σήμερα για μισθούς έως 3.000 ευρώ. Για μηνιαίες απολαβές υψηλότερες των 3.000 ευρώ, η αποζημίωση θα υπολογίζεται με πλαφόν ακριβώς τις 3.000 ευρώ.

Ειδικά, για τους έχοντες προϋπηρεσία μεγαλύτερη των 16 ετών τα χρόνια της αποζημίωσης τους «παγώνουν»- κλειδώνουν κατά την ημερομηνία ψήφισης του νόμου. Δηλαδή εργαζόμενος με 22 χρόνια προϋπηρεσία σήμερα, ακόμη κι αν παραμείνει στον ίδιο εργοδότη επιπλέον 4 χρόνια θα πάρει αποζημίωση ίση με 18 μισθούς με βάση το προτεινόμενο καθεστώς κι όχι το σημερινό που θα δικαιούταν 22 μισθούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα