«Δεν ταξίδεψε ο Γ. Παπανδρέου με απόρρητα κονδύλια»

14:26 9/7/2013 - Πηγή: Matrix24

Ο Ε. Βενιζέλος απέστειλε στη Βουλή έγγραφο-απάντηση σε ερώτηση του Ν. Νικολόπουλου και ξεκαθαρίζει ότι «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα σχετικά δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, διαρροές ή απόψεις διπλωματικών κύκλων», σχετικά με το θέμα. Ο κ. Νικολόπουλος

στην ερώτηση του έκανε λόγο σε «ταξίδια χλιδής με τη χρήση μυστικών κονδυλίων επί θητείας Γιώργου Παπανδρέου και Δημήτρη Δρούτσα στο υπουργείο Εξωτερικών», με ιδιαίτερη αναφορά στο ταξίδι στην Ουάσιγκτον.

«Η ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων αναπαράγει δημοσιεύματα ΜΜΕ, διαρροές ή απόψεις διπλωματικών κύκλων, τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», αναφέρει ο κ. Βενιζέλος και ενημερώνει τον βουλευτή ότι «η δαπάνη υπηρεσιακής μετακίνησης Μαρτίου 2010 του τότε πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών, καθώς και της συνοδείας του, καλύφθηκε από το προϊόν χρηματικού εντάλματος προπληρωμής (ΧΕΠ), καθώς και την έκδοση συμπληρωματικών τακτικών χρηματικών ενταλμάτων. Το εν λόγω ΧΕΠ εκκαθαρίστηκε, αφού ελέγχθηκε ως προς την πληρότητα και νομιμότητα των απαιτούμενων από τις κείμενες διατάξεις περί δημοσίου λογιστικού δικαιολογητικών, με την έκδοση του υπ΄ αριθμ. 1313 χρηματικού εντάλματος χρήσης 2010, που βάρυνε τον προϋπολογισμό της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών».

Ο Ε. Βενιζέλος καταλήγει: «Επομένως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ο ισχυρισμός ότι προς κάλυψη της προαναφερθείσας δαπάνης χρησιμοποιήθηκαν πιστώσεις που προορίζονταν για κάλυψη απορρήτων εθνικών δαπανών».

Keywords
Τυχαία Θέματα