Εν αναμονή του ΚΥΣΕΑ ο Άκης

12:58 9/7/2013 - Πηγή: Matrix24

Ο συνήγορος του πρώην Υπουργού κ. Γιάννης Παγορόπουλος υποστήριξε ότι τα TOR M-1 «επελέγησαν για στρατιωτικοπολιτικούς λόγους και η επιλογή αυτή έχει να κάνει με την Κύπρο και την αμυντική της ομπρέλα. Ήταν μια καθαρά πολιτική απόφαση που είχε να κάνει με το ΚΥΣΕΑ. Το ΚΥΣΕΑ έκανε την επιλογή και όχι ο Τσοχατζόπουλος.

Η δωροδοκία είναι τελείως μαύρο σημείο που φοβάμαι θα μείνει μαύρο έως το τέλος γιατί δεν βλέπω από το δικαστήριό σας να καλεί αυτούς τους ανθρώπους. Αυτό δεν είναι δίκαιη δίκη. Θα δικάσετε έναν άνθρωπο… Πρόβατο επί σφαγή».

Ο κ. Παγορόπουλος κατέθεσε στο δικαστήριο και επιστολές προερχόμενες από αμερικανική γερουσία οι οποίες δόθηκαν στον κ.Τσοχατζόπουλο από τον τότε Aμερικανό πρέσβη στη χώρα μας Νίκολας Μπερνς. Από τις επιστολές αυτές προκύπτει κατά τον συνήγορο του πρώην υπουργού ότι οι Αμερικανοί πίεζαν για να μην προτιμηθούν ευρωπαϊκά εξοπλιστικά.

Όταν ο πρόεδρος της έδρας Χρήστος Κατσιάννης ζήτησε από τους συνηγόρους τον κατάλογο μαρτύρων του κ. Τσοχατζόπουλου, υπήρξε για άλλη μία φορά ένταση από την πλευρά του πρώην υπουργού. Ο κ.Κατσιάννης απάντησε στους συνηγόρους του ότι εφόσον θέλουν ως μάρτυρες τα μέλη του ΚΥΣΕΑ μπορούν να τους καλέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης.

«Δικό σας έργο είναι να τους καλέσετε» είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο ο κ.Τσοχατζόπουλος.

Πρόεδρος προς τους συνηγόρους: Τους έχετε βολιδοσκοπήσει;

Παγορόπουλος: Όλοι θέλουν να έρθουν αλλά υπό την δική σας ομπρέλα.

Πρόεδρος: Φοβούνται;

Παγορόπουλος: Δεν το κρίνω εγώ. Συζήτησα σχεδόν με όλους και μου είπαν ότι θέλουν να έρθουν, αλλά θέλουν τη δική σας ομπρέλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο έτερος συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου Λεωνίδας Κοτσάλης επισήμανε ότι με λογικούς συσχετισμούς και με συμπτώσεις επιχειρείται να συνδεθεί το όνομα του εντολέα του με μαύρο χρήμα. Κάτι τέτοιο όμως, όπως επισήμανε, θέτει υπό αμφισβήτηση τους όρους της δίκαιης δικής.

Τέλος, ο πρώην υπουργός έθεσε και το ζήτημα της νέας απόρριψης της αίτησης αποφυλάκισης της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη, η οποία αν και αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας παραμένει κρατούμενη.

Keywords
Τυχαία Θέματα