Δεν αυξάνονται τα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Στέλιος Σταυρίδης ανέφερε κι αυτός ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στα τιμολόγια της εταιρείας , ενώ ταυτόχρονα είπε πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο ανατιμήσεων, παρά τις μεγάλες οφειλές του Δημοσίου προς την ΕΥΔΑΠ, οι οποίες φτάνουν τα 520 εκατομμύρια ευρώ. Απ’ την άλλη, ο Σ. Σταυρίδης εμφανίστηκε προβληματισμένος από τις τεράστιες οφειλές των Δήμων προς την επιχείρηση, οι οποίες αγγίζουν συνολικά τα 350

εκατ. ευρώ και αυξάνονται κάθε μήνας που περνά έως και 3 εκατομμύρια.

Πρωταθλητής στα χρέη προς την ΕΥΔΑΠ είναι ο δήμος Μεγαρέων με οφειλές 45 εκατομμύρια ευρώ μαζί με τις επιβαρύνσεις. Μεγάλα ποσά που οφείλουν δήμοι από τη χρήση νερού για τις πλατείες, πάρκα κ.λπ. Το χρέος του δήμου Αθηναίων φτάνει τα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Πρωτύτερα χθες ο Στέλιος Σταυρίδης είχε δηλώσει: «Δεν μπορούμε να κόβουμε νερό από τον κοσμάκη για 100 ευρώ και να πληρώνουμε έως και 3 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα για τις προσαυξήσεις των χρεών προς την εταιρεία».

Να σημειωθεί ότι οι συσσωρευμένες όφειλες της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν αναγκάσει την ΕΥΔΑΠ να προχωρήσει τελευταίως στην κατάσχεση περίπου 10 τραπεζικών λογαριασμών που ανήκουν σε δήμους.

Keywords
Τυχαία Θέματα