ΜΠΙΛ ΓΚΕΙΤΣ Ο ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ

Με την περιουσία του να φθάνει τα 66 δισεκατομμύρια δολάρια, 10% περισσότερα από πέρυσι, το αφεντικό της Microsoft συνεχίζει να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον κατάλογο του περιοδικό Forbes.

Δεύτερος -αλλά όχι καταϊδρωμένος- ο Ουόρεν Μπάφετ, επικεφαλής του εκδοτικού ομίλου Berwshire Hathaway, με περιουσία 46 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ στην  τρίτη θέση βρίσκεται ο συνιδρυτής του ομίλου δημιουργίας λογισμικού Oracle,

Λάρι Έλισον με 41 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Γκέιτς αύξησε την περιουσία του κατά 7 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέση με πέρυσι, ενώ ο Έλισον πέτυχε μεγαλύτερη αύξηση, κατά 8 δισεκατομμύρια δολάρια και ποσοστό  +20%.

Εντυπωσιακή είναι όμως και η θεαματική πτώση στη λίστα του ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, που με την είσοδο της εταιρείας στο χρηματιστήριο έχασε 8,1 δισεκατομμύρια δολάρια και κατρακύλησε στην 36η θέση με περιουσία 9,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.Ο Τζορτζ Σόρος βγήκε από την πρώτη δεκάδα και είναι στην 15η θέση.

Οι Μπιλ Γκέιτς, Ούορεν Μπάφετ και Λάρι Έλισον, είναι μέλη του κλειστού κύκλου των 92 δισεκατομμυριούχων που έχουν δεχθεί, έπειτα από πρόταση του Γκέιτς, να προσφέρουν τουλάχιστον τη μισή τους περιουσία σε αγαθοεργίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα