ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΣΥΡΙΑΣ

Το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος που καταρρίφθηκε τον Ιούνιο από την συριακή αντιαεροπορική άμυνα, πετούσε στον διεθνή εναέριο χώρο και όχι στον συριακό, όπως υποστηρίζει η Δαμασκός, αναφέρει το πόρισμα της έρευνας του τουρκικού στρατού.

Η έρευνα που έγινε από την τουρκική στρατιωτική δικαιοσύνη συμπέρανε πως το μαχητικό F-4, το οποίο καταρρίφθηκε στις 22 Ιουνίου, κατέπεσε στα ύδατα της ανατολικής Μεσογείου μετά την έκρηξη

συριακού πυραύλου στο αριστερό ουραίο τμήμα του, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του τουρκικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων.

Τον Ιούλιο, ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ είχε εκφράσει μεν τη λύπη του για την κατάρριψη του τουρκικού αεροσκάφους και το θάνατο των δύο πιλότων, πλην όμως είχε υποστηρίξει πως οι δυνάμεις του αναγκάστηκαν να το πράξουν δεδομένου ότι αυτό πετούσε εντός του συριακού εναέριου χώρου.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται στη μεθόριο των δύο χωρών οι συγκρούσεις μεταξύ του συριακού στρατού και των ανταρτών με αποτέλεσμα χιλιάδες πρόσφυγες να  καταφεύγουν στην τουρκική επικράτεια για να σωθούν από τον εμφύλιο, ενώ οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται στο χειρότερο σημείο των τελευταίων δεκαετιών

.

Keywords
Τυχαία Θέματα