Οι πλουσιότεροι στον κόσμο σύμφωνα με το Forbes

21:41 19/9/2012 - Πηγή: E-Typos
Ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς παραμένει ο πιο πλούσιος Αμερικανός με περιουσία που εκτιμάται στα 66 δισεκατομμύρια δολάρια, αύξηση μεγαλύτερη του 10% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τον κατάλογο που δημοσίευσε σήμερα το περιοδικό Forbes.
Ο Ουόρεν Μπάφετ, επικεφαλής του εκδοτικού ομίλου Berwshire Hathaway, βρίσκεται στη δεύτερη θέση του καταλόγου με περιουσία ύψους 46 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο συνιδρυτής του ομίλου δημιουργίας λογισμικών Oracle
Λάρι Έλισον κατέχει την τρίτη θέση με 41 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο Γκέιτς αύξησε την περιουσία του κατά 7 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε ένα χρόνο, ποσοστό μεγαλύτερο του 10%. Πάντως, η περιουσία του Έλισον αυξήθηκε κατά 8 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή περισσότερο από 20%.
Μεγάλη πτώση στον κατάλογο που συντάσσει κάθε χρόνο το αμερικανικό περιοδικό σημείωσε ο ιδρυτής του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος με την είσοδο της εταιρείας του στο χρηματιστήριο έχασε 8,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Πλέον βρίσκεται στην 36η θέση των πιο πλούσιων Αμερικανών με περιουσία 9,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος βγήκε επίσης από την πρώτη δεκάδα και είναι στην 15ηθέση.
Η μέση περιουσία των 400 πιο πλούσιων ανθρώπων στις ΗΠΑ ανέρχεται περίπου σε 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή 200 εκατομμύρια περισσότερα από πέρυσι χάρη στην ανάκαμψη του χρηματιστηρίου, στην αύξηση των τιμών των ακινήτων-κυρίως στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες--και στην αύξηση της αξίας των έργων τέχνης, σημειώνει το Forbes.
Οι τρεις πρώτοι της κατάταξης, ο Μπιλ Γκέιτς, ο Ούορεν Μπάφετ και ο Λάρι Έλισον, είναι μέλη του κλειστού κύκλου των 92 δισεκατομμυριούχων που έχουν δεχθεί, έπειτα από πρόταση του Γκέιτς, να προσφέρουν τουλάχιστον τη μισή τους περιουσία σε αγαθοεργίες.
Keywords
Τυχαία Θέματα