ΦΕΡΕΙΡΑ: ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ενα 24ωρο πριν από το ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη Μάριμπορ στη Σλοβενία για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, o Ζεσουάλντο Φερέιρα παραδέχθηκε ότι ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει πρόβλημα δυστοκίας το οποίο καλείται να ξεπεράσει άμεσα.

Αναλυτικά όσα

δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός του “τριφυλλιού”:

“Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι διαφορετικά από του πρωταθλήματος, ανεξάρτητα τη χώρα που γίνονται. Στο τελευταίο παιχνίδι ήμασταν κακοί και μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να επιτρέπει στον εαυτό της τέτοιες εμφανίσεις.Είδαμε σε εκείνο το ματς φαινόμενα που εμφανίστηκαν σε προηγούμενες περιπτώσεις. Νομίζω όλοι συμφωνούμε πως τελευταία έχουμε μία δυστοκία.

Πάντοτε στην ιστορία των παιχνιδιών, ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο, αλλά μας τιμωρούσε η δυστοκία μας. Αυτό που κρίνει τους αγώνες είναι το γκολ και κατά συνέπεια, το αποτέλεσμα. Αύριο μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι και μπορούμε να πάρουμε το αποτέλεσμα. Περιμένω την ομάδα να σταθεί σοβαρή, συγκεντρωμένη και να πάρει τη νίκη.

Πάντοτε υπάρχουν περίοδοι σε μία ομάδα ή για έναν ποδοσφαιριστή, που έχει καλή ή κακή ψυχολογία. Πέρυσι πολλές φορές παίξαμε καλά και σκοράραμε εύκολα. Επίσης, νικήσαμε σκοράροντας με δυσκολία. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Το πιο δύσκολο που πρέπει να κάνουμε είναι να τελειώνουμε τις φάσεις στα παιχνίδια μας.

Για να μπορούμε να σκοράρουμε, πρέπει να έχουμε το μομέντουμ. Το θέμα δεν είναι η τεχνική κατάρτιση, αλλά η ψυχολογία. Εξίσου σημαντικό είναι να αμύνεσαι σωστά. Να συμπληρώσω ότι είναι σημαντικό στην επίθεση να υπάρχει δημιουργία. Χρειάζεται συγκέντρωση και αυτοπεποίθηση και πρέπει να δημιουργείς αριθμητικό πλεονέκτημα. Είναι ανάγκη όλα αυτά να συνδυαστούν και αυτό θέλει χρόνο. Είχαμε τραυματισμούς, παίκτες που ενσωματώθηκαν αργά όπως ο Κουίνσι. Θαύματα στο ποδόσφαιρο δεν γίνονται και αυτό είναι η αλήθεια.

Η Μάριμπορ είναι μία ομάδα η οποία είναι συνηθισμένη να παίζει στα κύπελλα Ευρώπης. Έχει μερικούς ποδοσφαιριστές με μεγαλύτερη εμπειρία από κάποιους δικούς μας. Κερδίζει συνήθως το πρωτάθλημα στη Σλοβενία και μπροστά στους οπαδούς της, θα διεκδικήσει τη νίκη. Γνωρίζω τη Μάριμπορ και ξέρω ότι θα παίξει καλά και θα μας βάλει δύσκολες ερωτήσεις. Ξέρω όμως και τη δική μας ομάδα και δεν θα επιτρέψει στη Μάριμπορ να κάνει το παιχνίδι της”.

Keywords
Τυχαία Θέματα