Μπαρόζο: Παρελθόν η κρίση επιβίωσης του ευρώ

16:03 4/4/2013 - Πηγή: Matrix24

«Πριν από ένα χρόνο γινόταν λόγος για το τέλος του ευρώ και δεν υπήρχε εμπιστοσύνη των επενδυτών, όμως τώρα επιστρέφει η εμπιστοσύνη στο ευρώ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Βέβαια, η οικονομική κατάσταση προκαλεί ανησυχίες και σε μερικές χώρες της ΕΕ η κοινωνική κατάσταση είναι «τρομερή», ωστόσο θα πρέπει κανείς να επενδύσει στην ανακτημένη εμπιστοσύνη καταναλωτών και επιχειρήσεων και να λάβει μέτρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας για την οποία είναι αναγκαία μια εξυγίανση του προϋπολογισμού, πρόσθεσε.

Ο αγώνας κατά της ανεργίας είναι σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ύψιστη προτεραιότητα είναι και όπως είπε είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που στο πλαίσιο των πρόσφατων διαπραγματεύσεων για τον κοινοτικό προϋπολογισμό συμφωνήθηκε μια «ευρωπαϊκή εγγύηση για τους νέους».

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός καγκελάριος δήλωσε υπερήφανος για το γεγονός πως με την αποκαλούμενη «εγγύηση κατάρτισης» διασφαλίζεται ότι δεκαεξάχρονοι νέοι δεν είναι αναγκασμένοι να βρίσκονται στο δρόμο χωρίς απασχόληση.

Keywords
Τυχαία Θέματα