Κίνα:Αυξάνονται οι νεκροί από τη νέα γρίπη των πτηνών

16:03 4/4/2013 - Πηγή: Matrix24

Νέο θύμα είναι ένας 48χρονος από την επαρχία Ζιανγκσού, η δουλειά του οποίου ήταν να μεταφέρει κοτόπουλα και πάπιες, διευκρίνισε το CCTV.

Οι υγειονομικές αρχές της Σαγκάης διευκρίνισαν ότι κανένας από τους οκτώ ανθρώπους με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή ο άνδρας αυτός δεν παρουσιάζουν συμπτώματα της νόσου.

Οι τρεις από τους τέσσερις θανάτους από το στέλεχος H7N9 της γρίπης των πτηνών καταγράφηκαν στην Σαγκάη. Εκεί είχαν αναφερθεί εξάλλου και οι πρώτοι δύο θάνατοι, ενώ ο τρίτος καταγράφηκε χθες στην γειτονική επαρχία Τσετζιάνγκ.

Το

στέλεχος Η7Ν9 της γρίπης των πτηνών δεν μεταδιδόταν μέχρι πρόσφατα στον άνθρωπο, σε αντίθεση με το Η5Ν1.

Ειδικοί έχουν υπογραμμίσει την σημασία που έχει να εντοπιστεί η πηγή της μόλυνσης και ο τρόπος μετάδοσής του στον άνθρωπο, καθώς πολλοί από αυτούς που προσβλήθηκαν από το στέλεχος Η7Ν9 ερχόντουσαν σε επαφή με πουλερικά.

Ωστόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) απέκλεισε χθες τον κίνδυνο μιας επιδημίας καθώς ο ιός δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Την ίδια ώρα το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα μετέδωσε ότι στην κεντρική επαρχία Χιουνάν πέθανε ένας άνθρωπος που είχε προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1 της γρίπης των χοίρων.

Την ίδια ώρα σε επιφυλακή βρίσκεται το ΚΕΕΛΠΝΟ και οι ευρωπαϊκές υγειονομικές αρχές, αν και όπως τονίζουν ο κίνδυνος μετάδοσης της νόσου στην Ευρώπη είναι πιθανά χαμηλός αλλά δεν μπορεί ν’ αποκλειστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα