Μετά την Κύπρο, η Ιταλία

15:26 4/4/2013 - Πηγή: Matrix24

Ήδη, οι 10 σοφοί μοιράστηκαν σε δύο επιτροπές. Η μία καταπιάνεται με τον εκλογικό νόμο και η άλλη, επεξεργάζεται οικονομικά και κοινωνικά μέτρα. Το έργο των δυο επιτροπών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, οι προσδοκίες είναι περιορισμένες και όσο τα πολιτικά κόμματα δεν επιδεικνύουν συμβιβαστική διάθεση σε μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τις δυο επιτροπές, δεν θα πρέπει να αναμένονται και αποτελέσματα

Το κεντροδεξιό στρατόπεδο

του Σίλβιο Μπερλουσκόνι χαρακτηρίζει το έργο των επιτροπών «χάσιμο χρόνου» και ζητά τη διενέργεια νέων εκλογών.

Ωστόσο, με τον υπάρχοντα εκλογικό νόμο το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο, εκτιμούν οι αναλυτές. «Εάν συνεχίσουμε έτσι, τα πράγματα μπορεί να γίνουν εξαιρετικά επικίνδυνα για το ευρώ» γράφουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Και επισημαίνουν ότι για να ενισχυθεί η παραπαίουσα οικονομία απαιτείται πολιτική σταθερότητα και μεταρρυθμίσεις.

Τα τελευταία πέντε χρόνια η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 25 % ενώ η ανεργία ξεπέρασε το 11 %. Οι ειδικοί αναμένουν περαιτέρω ύφεση της ιταλικής οικονομίας, γράφει η DW, ενώ τα υψηλά επιτόκια δανεισμού δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο τη θέση της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα