«ΑΥΛΑΙΑ» ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ

Δεκατρία χρόνια ύστερα από  την αποκάλυψη της υπόθεσης  για την κακοδιαχείριση  στο Πάντειο Πανεπιστήμιο  σήμερα πέφτει η «αυλαία» της πολύκροτης δίκης.

Η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών  έχει ήδη εισηγηθεί την αθώωση και των τριών καθηγητών, εκπροσώπων των πρυτανικών αρχών που κάθονται στο εδώλιο και πρωτοδίκως  είχαν καταδικαστεί με βαριές ποινές.

Η εισαγγελέας κ. Φανή Κονταθανάση  ζήτησε να αθωωθούν ο  πρώην πρύτανης του Παντείου Δημήτρης Κώνστας και οι  πρώην αντιπρυτάνεις του Ιδρύματος  Παναγιώτης Γετίμης και Κωνσταντίνος Παπαθανασόπουλος.

Ωστόσο,  η εισαγγελική

λειτουργός επιφύλαξε διαφορετική ποινική μεταχείριση  για τους διοικητικούς υπαλλήλους ζητώντας την ενοχή τους.

Η υπόθεση -κατά το κατηγορητήριο – αφορά την υπεξαίρεση περίπου 8 εκατομμυρίων ευρώ, την περίοδο 1992-1998 που προορίζονταν για την υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων του Παντείου . Με τη μέθοδο των εικονικών τιμολογίων και της πλαστογράφησης εγγράφων τα χρήματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν για άλλους σκοπούς, από αγορά πολυτελών ειδών υγιεινής μέχρι αγορά μίας Φεράρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρωτοδίκως το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε  καταδικάσει τον Α. Κουτσοδημητρόπουλο τρεις φορές ισόβια και 15 έτη κάθειρξη, ενώ είχε μοιράσει ποινές από 10 ως  25 χρόνια κάθειρξη στον αποβιώσαντα Αιμ. Μεταξόπουλο και τους Π. Γετίμη, Δ. Κώνστα, Κ. Παπαθανασόπουλο, Μ. Παπαδοκωστάκη, Β. Βεϊκόντη, Χ. Μπούτσικο, Ι. Γρατσάνη και  Π. Ορφανό.

Keywords
Τυχαία Θέματα