ΣΗΜΕΡΑ «ΣΩΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΩΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ» ΣΤΗ ΡΩΜΗ

Η πρωτοβουλία από ομάδα μελών της Ευρωβουλής και αριστερών προσωπικοτήτων «Να σώσουμε την Ελλάδα, να σώσουμε την Ευρώπη» οργανώνει διαδήλωση σήμερα στις 18:00 στην Πλατεία του Πανθέου στη Ρώμη. 


Διαδήλωση στην Πλατεία του Πανθέου της Ρώμης διοργανώνει για σήμερα το απόγευμα στις 18:00 η πρωτοβουλία «Να σώσουμε την Ελλάδα, να σώσουμε την Ευρώπη». Η εν λόγω

πρωτοβουλία προωθείται τόσο από τους αντιπροέδρους του Ευρωκοινοβουλίου Τζάνι Πιτέλα και Άννυ Ποδηματά, όσο και από τους ευρωβουλευτές Λουίτζι Μπερλινγκουέρ και Χάρλεμ Ντεζίρ, αλλά και πολλές άλλες προσωπικότητες. Την περασμένη Παρασκευή (22/6) συνυπέγραψε και ο ηγέτης του ιταλικού κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι.

Υπογραφές προστίθενται από επιφανή μέλη της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας στην έκκληση να συνεχιστεί η οικονομική βοήθεια από τα ευρωπαϊκά ταμεία σε επιστημονικούς φορείς της Ελλάδας. Έπειτα από τους 19 νομπελίστες που υπέγραψαν την αρχική έκκληση, η οποία προέκυψε από την πρωτοβουλία του Γερμανού καθηγητή Χάραλντ Τσουρ Χάουζεν, ένας ακόμη επιστήμονας, ο Τζέιμς Γουάτσον, (ανακάλυψε τη διπλή έλικα του DNA και απέσπασε το Νομπέλ Ιατρικής το 1962), έστειλε κι εκείνος επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ραμπάι.

«Θα ήθελα κι εγώ ακολουθώντας το παράδειγμα του συναδέλφου μου Χ. Τ. Χάουζεν και των άλλων διακεκριμένων επιστημόνων να ζητήσω από τους Ευρωπαίους πολιτικούς ηγέτες και τις Αρχές της Ευρωπαϊκής Κοινότητας την υποστήριξη της Ελλάδας. Οι υπογράφοντες την αναφορά ελπίζουμε ειλικρινά ότι οι διεθνείς πολιτικοί ηγέτες τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ θα αξιοποιήσουν όλα τα μέτρα και τις δράσεις τους στην εξουσία για να υποστηρίξουν την Ελλάδα και να βοηθήσουν τη χώρα να ανακάμψει από τη βαθιά οικονομική ύφεση», γράφει ο Τζέιμς Γουάτσον. Την αρχική επιστολή Χάουσεν έχουν προσυπογράψει δύο ακόμη νομπελίστες, ο Άντριου Σκάλι και ο Ζαν Μαρί Λεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα