ΑΣΘΕΝΕΙ ΒΑΡΕΩΣ Η ΥΓΕΙΑ

Συνάντηση με τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας είχε το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), όπου συζητήθηκαν τα επείγοντα προβλήματα στο χώρο της Δημόσια Υγείας. Έκκληση του ΙΣΑ για τη στελέχωση του κοινωνικού ιατρείου στο Καστελλόριζο.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Τα σοβαρά προβλήματα στο χώρο της Υγείας συζήτησαν σε συνάντηση τους ο υπηρεσιακός Υπουργός Υγείας, Χρήστος Κίττας και το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ).

Ο ΙΣΑ προέταξε τα ζητήματα

του ΕΟΠΥΥ και συγκεκριμένα τη δυσλειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος συνταγογράφησης  του ΕΟΠΥΥ, για το οποίο πρότεινε την εναλλακτική λύση των χειρόγραφων συνταγών μέχρι την πλήρη αποκατάστασή του.

Μάλιστα, οι Γιατροί ζήτησαν την άμεση κατάργηση του χαρατσιού του 1 ευρώ  για τις χειρόγραφες συνταγές, που ξεκινά από την 1η Ιουνίου, αφού το σύστημα δυσλειτουργεί.

Επίσης, ο ΙΣΑ έθεσε το πρόβλημα των καθυστερήσεων αποπληρωμής των δεδουλευμένων των ιατρών από τον ΕΟΠΥΥ, αλλά και το θέμα των απλήρωτων δεδουλευμένων εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών, για το οποίο ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι είναι ενήμερος και προσπαθεί να βρει λύση.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης επεσήμανε την  άμεση ανάγκη για υγειονομική θωράκιση των ακριτικών νησιών με έμψυχο δυναμικό και ιατροφαρμακευτικά υλικά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πατούλης υπογράμμισε την ανάγκη για άμεση τοποθέτηση αγροτικού γιατρού στο Καστελόριζο, καθώς και στην Σύμη στην οποία  θα πρέπει να  επαναχαρακτηρισθεί ως άγονο το περιφερειακό ιατρείο.

Για την περίπτωση του Καστελλόριζου, ο ΙΣΑ απηύθυνε έκκληση προς τους ειδικούς Παθολόγους, Παιδιάτρους και Γενικούς Γιατρούς για την εθελοντική επάνδρωση του Πολυδύναμου Ιατρείου τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Η φιλοξενία και η διαμονή είναι δωρεάν, προσφορά του Δήμου Μεγίστης – Καστελόριζου.

Keywords
Τυχαία Θέματα