ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

Το κούρεμα του εκλογικού επιδόματος θα φτάσει στο 30%, ενώ η μείωση της επιχορήγησης των κομμάτων θα ξεπεράσει το 30 με 40%.

Όπως ανακοίνωσε και επίσημα ο υπουργός Εσωτερικών Α. Μανιτάκης μετά τη συνεδρίαση της διακομματικής, στόχος της κυβέρνησης είναι να μειωθεί η εκλογική δαπάνη μέχρι και 30%. Δηλαδή από 60 εκατ. ευρώ που έλαβαν για τις εκλογές της 6ης Μαΐου τώρα θα λάβουν

περίπου 40 εκατ. ευρώ.  Στη συνάντηση τα κόμματα φάνηκε να αποδέχονται τη μείωση της εκλογικής τους χρηματοδότησης η οποία είναι πολύ πιθανό να πλησιάσει ακόμα και το 50%. Δηλαδή από από 6 εκατ. ευρώ που έλαβαν για τις εκλογές της 6ης Μαΐου να λάβουν από 4 έως 3 εκατ. ευρώ.

Πώς θα διαμορφωθούν οι μειώσεις ανά κατηγορία εργαζομένων.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις οι μειώσεις που θα γίνουν στις εκλογικές δαπάνες αναμένεται να είναι οριζόντιες και αναλογικές. Κάθε κατηγορία δηλαδή θα πρέπει να υπολογίσει ότι θα λάβει λιγότερα χρήματα κατά 30%. Με βάση αυτό το δεδομένο οι μεικτές αποδοχές για τους δημοτικούς υπαλλήλους θα είναι περίπου 70 ευρώ, για τους αστυνομικούς, λιμενικούς και πυροσβέστες 95 ευρώ, για τους υπαλλήλους υπηρεσιών δημοσιονομικού ελέγχου 230 ευρώ, για τα στελέχη του ελεγκτικού συνεδρίου 230 ευρώ, για τους δικαστικούς υπαλλήλους 420 ευρώ, για τους εργαζόμενους του υπουργείου Δικαιοσύνης 70 ευρώ, οι Δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί αναμένεται να λάβουν  525 ευρώ, οι υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών  και των περιφερειών περίπου 1190 ευρώ.

Το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία το προσεχές διάστημα, (ενδεχομένως και εντός της ημέρας αναμένεται να εκδώσει τις αναγκαίες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις ΚΥΑ) σύμφωνα με τις οποίες και θα προσδιορίζονται οι αναγκαίες λεπτομέρειες ως προς τους όρους και τους κανόνες προβολής των κομμάτων στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ.  Επιπλέον λεπτομέρειες θα χρειαστεί να δοθούν σχετικά και με τα ποσά της εκλογικής αποζημίωσης που θα λάβει η κάθε κατηγορία δικαιούχων. Για άλλη μια φορά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθούν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ οι οποίοι εμφανίζονται περισσότερο δυσαρεστημένοι μετά και από τις νέες περικοπές.

Keywords
Τυχαία Θέματα