ΑΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΣΡΕΜΠΡΕΝΙΤΣΑ Ο ΝΙΚΟΛΙΤΣ

18:11 1/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Ο νέος πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς επιχείρησε να υποβαθμίσει τη σημασία της μαζικής σφαγής αμάχων στη Σρεμπρένιτσα της Βοσνίας, υποστηρίζοντας ότι ήταν μεν ένα «τρομερό έγκλημα», αλλά όχι και γενοκτονία.

Τον Ιούλιο του 1995 Σέρβοι παραστρατιωτικοί μπήκαν στη Σρεμπρένιτσα και εκτέλεσαν περίπου 8.000 άμαχους μουσουλμάνους.

«Δεν υπήρξε καμιά γενοκτονία στην Σρεμπρένιτσα.

Είναι πολύ δύσκολο να αποδοθούν κατηγορίες και να αποδειχθεί ενώπιον δικαστηρίου ότι ένα γεγονός είχε τη μορφή μιας γενοκτονίας», δήλωσε στην τηλεόραση του Μαυροβουνίου. «Ένα μεγάλο έγκλημα έγινε στη Σρεμπρένιτσα, που διαπράχθηκε από Σέρβους, από μέλη του σερβικού λαού, πρέπει να τους βρούμε, να τους δικάσουμε και να τους τιμωρήσουμε», πρόσθεσε.

Ο Νίκολιτς έδειξε ότι δεν επιθυμεί να επισκεφθεί τη μαρτυρική πόλη, λέγοντας: «Σταματήστε να ρωτάτε συνεχώς, κάθε μήνα ή κάθε δύο μήνες τον Πρόεδρο της Σερβίας, πότε θα επισκεφθεί την Σρεμπρένιτσα Ο προκάτοχός μου πήγε εκεί και εξέφρασε τα συλλυπητήρια του γιατί κάθε πρόεδρος θα πρέπει να το κάνει;»

Ο Μπόρις Τάντιτς είχε επισκεφθεί την Σρεμπρένιτσα, στις 11 Ιουλίου του 2005, τη δέκατη επέτειο από τη σφαγή. Την επισκέφθηκε για δεύτερη φορά το 2010.

Keywords
Τυχαία Θέματα