ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

17:10 1/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Αύξηση της χρηματοδότησης από την Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης ζητά το 95% σύμφωνα με έρευνα του ευρωβαρόμετρου.

Πιο ειδικά το 95% των Ελλήνων και το 80% των Ευρωπαίων πολιτών υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να αυξηθεί περαιτέρω η χρηματοδότηση της Ε.Ε προς τη χώρα τους, με στόχο την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης.

Επίσης το 89% των Ελλήνων και το 93% των Κυπρίων υποστηρίζουν ότι ο αριθμός των αιτούντων άσυλο θα πρέπει να κατανέμεται ισομερώς μεταξύ των κρατών μελών. Αντίστοιχα ο κοινοτικός μέσος όρος είναι 80%.

Το 32% των Ελλήνων (22η θέση στους 27) και

το 53% των Ευρωπαίων θεωρούν ότι η μετανάστευση ενισχύει οικονομικά και πολιτιστικά τη χώρα τους.

Επιπλέον όπως δείχνει η κοινοτική δημοσκόπηση, το 71% των Ελλήνων (24η θέση μεταξύ των 27) και το 84% των πολιτών στην Ε.Ε. δηλώνουν ότι η χώρα τους είναι ασφαλής.

Ακόμη, για το 58% των Ελλήνων (60% στην Ε.Ε.) οι μετανάστες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην προσαρμογή τους, κυρίως λόγω των διακρίσεων που τους ασκούνται, ενώ το 67% των συμπολιτών μας (73% στην Ε.Ε) πιστεύει ότι αυτό συμβαίνει επειδή οι ίδιοι οι μετανάστες δεν επιθυμούν να ενσωματωθούν.

Σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, το 70% των Ελλήνων και το 67% των πολιτών στην Ε.Ε. τάσσονται υπέρ της δυνατότητας να μετακινείται κανείς εντός της ΕΕ χωρίς συνοριακούς ελέγχους.

Τέλος, το 63% των Ελλήνων και το 54% των Ευρωπαίων θεωρούν ότι η Ε.Ε θα πρέπει να παρέχει οικονομική και τεχνική στήριξη στις χώρες εκτός Ε.Ε. για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος.

(Πληροφορίες ΑΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα