ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) τον Ιούνιο δάνεια ύψους 851 εκατ. ευρώ διοχετεύθηκαν στην εγχώρια οικονομία από το τραπεζικό σύστημα.
Ελαφρά βελτίωση σημειώθηκε τον Ιούνιο στις συνθήκες ρευστότητας στην αγορά και την χρηματοδότηση της οικονομίας από το τραπεζικό σύστημα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) τον Ιούνιο δάνεια ύψους 851 εκατ. ευρώ διοχετεύθηκαν στην εγχώρια οικονομία από το τραπεζικό

σύστημα με αποτέλεσμα ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του εγχώριου ιδιωτικού τομέα να βελτιωθεί στο -4,3% τον Ιούνιο του 2012 από -4,5% τον Μάιο. Σημειώνεται ότι και τον Μάιο η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα ήταν θετική και ανήλθε στα 407 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ η καθαρή ροή χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, τον Ιούνιο του 2012, ήταν θετική και ίση με 1.067 εκατ. ευρώ (Ιούνιος 2011: θετική ροή 666 εκατ. ευρώ) και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης ήταν λιγότερο αρνητικός στο -4,1% από -4,4% τον προηγούμενο μήνα.

Αντίθετα αρνητική κατά 265 εκατ. ευρώ ήταν η καθαρή ροή χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα τον Ιούνιο του 2012 (Ιούνιος 2011: αρνητική καθαρή ροή 249 εκατ. ευρώ). Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα να διαμορφωθεί σε -4,4% από -4,3% τον προηγούμενο μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα