Από τη ΓΑΔΑ προετοιμάζεται για τη νέα μάχη ο Φιλιππίδης

07:32 6/2/2014 - Πηγή: Matrix24

Ο λόγος για τον πρώην πρόεδρο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελο Φιλιππίδη, ο οποίος μαζί με το δικηγόρο του Θανάση Βαρλάμη έχει ήδη αρχίσει να προετοιμάζει την υπεράσπισή του. Και αυτό γιατί γνωρίζει πολύ καλά πως ορόσημο για την ποινική του μεταχείριση είναι η ημέρα της απολογίας του ενώπιον του ανακριτή κατά της Διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη , αφού μετά τις εξηγήσεις που θα δώσει για τα κόκκινα δάνεια με αποδέκτες επιχειρηματίες από τα οποία

το Πιστωτικό Ίδρυμα φέρεται να υπέστη ζημία περίπου 328 εκατομμυρίων ευρώ κατά τις δικαστικές αρχές.

Ο ίδιος ο Άγγελος Φιλιππίδης από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η άσκηση της ποινικής δίωξης εναντίον του υποστήριξε ότι είναι αθώος αντιτείνοντας πως δεν έχει ζημιώσει με ενέργειες ή παραλείψεις του το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Ο κατηγορούμενος ετοιμάζει να καταθέσει πολυσέλιδο υπόμνημα εκθέτοντας αναλυτικά τις θέσεις του στην προσπάθειά του να αντικρούσεις τις βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες περί απιστίας που αντιμετωπίζει. Παράλληλα, θα υποστηρίξει ότι δεν είναι ούτε ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, καθώς έχει αποχωρήσει από τη θέση που τον έφερε αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη, αλλά και ούτε ύποπτος φυγής καθώς επέστρεψε όπως από την αρχή είχε δεσμευθεί ώστε να κριθεί από το φυσικό του δικαστή.

Βέβαια, όπως παγίως συμβαίνει, τον τελευταίο λόγο έχει ο ανακριτής και ο εισαγγελέας, οι οποίοι αποτιμώντας τη βαρύτητα των αξιοποίνων πράξεων , αλλά και την προσωπικότητα του κατηγορούμενου καλούνται να αποφανθούν για το κρίσιμο ζήτημα που συνδέεται με τον πυρήνα της προσωπικής του ελευθερίας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα για την ίδια υπόθεση έχουν απολογηθεί οκτώ τα άτομα, τα οποία όλα έχουν αφεθεί ελεύθερα με κατά περίπτωση διαφορετικούς περιοριστικούς όρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα