Μια Ελληνίδα η ωραιότερη γυναίκα στην Ευρώπη

07:16 6/2/2014 - Πηγή: Matrix24

Γεννήθηκε στις 28 Αυγούστου 1912 στην Αθήνα και καταγόταν από τη Μάνη. Ήταν κόρη του Γεωργίου Διπλαράκου και της Έλενας Νικολέση.

Η Αλίκη Διπλαράκου ήταν καστανή, με μεγάλα μάτια, χείλη λεπτά και καλογραμμένα, είχε ύψος 1,68 και ήταν αδύνατη για τα μέτρα της εποχής. Βρέθηκε μάλλον κατά τύχη στα ελληνικά καλλιστεία του 1930, που εκείνα τα χρόνια διοργάνωνε η Ένωση Συντακτών και ήταν το μεγάλο γεγονός για την κοσμική Αθήνα.

Χωρίς να γνωρίζει ότι κάποιος

γνωστός της έχει δηλώσει τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό παρακολουθούσε τα καλλιστεία στο θέατρο «Ολύμπια», όταν άκουσε ένα μέλος της κριτικής επιτροπής να την καλεί να διαγωνιστεί.

Αργότερα είπε στους Τάιμς του Λονδίνου, ότι προσπάθησε να αρνηθεί, αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλέξανδρος Ζαΐμης, που παρευρισκόταν στην εκδήλωση, της είπε ότι η συμμετοχή της στον διαγωνισμό ήταν εθνική υπόθεση.

Μετά τη νίκη της στα ελληνικά καλλιστεία πήρε μέρος στις 6 Φεβρουαρίου στο διαγωνισμό ομορφιάς «Μις Ευρώπη», που έγινε στο Παρίσι εκπροσωπώντας την Ελλάδα και κέρδισε τον τίτλο της ομορφότερης γυναίκας της Ευρώπης εκείνη τη χρονιά.

Η επιτυχία της πανηγυρίστηκε πολύ στην Αθήνα. Χιλιάδες κόσμου συνωστίσθηκαν στην οδό Ερμού στις 9 Ιουνίου για να την επευφημήσουν και να τη θαυμάσουν από κοντά.

Οι εφημερίδες της εποχής αντιμετώπισαν την επιτυχία της ως εθνικό θρίαμβο: «αποτελεί το θέμα όλων των συζητήσεων, ιδίως μεταξύ των καλλιτεχνικών κύκλων, οι οποίοι αποδίδουν εις την θριαμβευτικήν νίκην της «Μις Ευρώπη» την σημασίαν αισθητικού γεγονότος, συμβολίζοντος την επάνοδον της συγχρόνου τέχνης εις τα αιώνια και άφθαστα πρότυπα της αρχαίας ελληνικής παραδόσεως», γράφει η Καθημερινή που περιγράφει τη νικήτρια: «είναι ο τέλειος τύπος μιας θρυλικής θεάς».

Στη συνέχεια η Αλίκη Διπλαράκου πήγε στο Ρίο Ντε Ζανέιρο, όπου έλαβε μέρος στο διαγωνισμό για την ανάδειξη της «Μις Υφήλιος» στις 13 Οκτωβρίου 1930. Εκεί πέτυχε μια επίσης πολύ καλή εμφάνιση καθώς αναδείχθηκε δεύτερη μετά τη «Μις Βραζιλία» Γιολάντα Περέιρα.

Η νέα Μις Ευρώπη που μιλούσε αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά, ασχολήθηκε λίγο με το θέατρο και περιόδευσε στις ΗΠΑ, όπου έδωσε διαλέξεις για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

Η Αλίκη Διπλαράκου απασχόλησε και πάλι τα πρωτοσέλιδα τη δεκαετία του ’30, όταν ντυμένη άνδρας παραβίασε το άβατο του Αγίου Όρους για να γνωρίσει την απαγορευμένη για τις γυναίκες Αθωνική Πολιτεία.

Τα ξένα ΜΜΕ τα απασχόλησε και πάλι όταν παντρεύτηκε στις 15 Δεκεμβρίου 1945, με τον Άγγλο σερ Τζον Ράσελ, απόγονο του Δούκα του Μπέντφορντ. Πέθανε στις 30 Οκτωβρίου του 2002.

Keywords
Τυχαία Θέματα