Αντιπαράθεση Μανιτάκη – Ψυχάρη για τους επίορκους

14:26 5/4/2013 - Πηγή: Matrix24

Ο Ανδρέας Ψυχάρης κατηγόρησε τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης για καθυστέρηση στην διαδικασία απομάκρυνσης των επίορκων υπαλλήλων λέγοντας : «Κινδυνεύετε να μείνετε στην ιστορία ως ο προστάτης των επίορκων, των απατεώνων, των κοπανατζήδων και των τεμπέληδων». Απαντώντας, ο Αντώνης Μανιτάκης είπε ότι «σε καμιά χώρα οι υπουργοί δεν απολύουν, δεν μπορώ εγώ να προδικάσω ποιος θα απολυθεί» προσθέτοντας

ότι μέσα σε έξι μήνες έγινε ό,τι δεν είχε γίνει επί έξι χρόνια.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιτάκη, από το 2007 και εντεύθεν εκκρεμούν 1.917 περιπτώσεις ποινικών αδικημάτων που επισύρουν σοβαρές ποινές. «Αναμένω το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών, μελετάμε και διασταυρώνουμε τα στοιχεία, για να δούμε ποια επισύρουν την οριστική παύση των υπαλλήλων σύμφωνα με τις προβλέψεις της νομοθεσίας».

«Τον Δεκέμβριο συστάθηκαν 60 πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια και μέχρι τον Μάρτιο είχαν συγκροτηθεί. Κάποιοι λειτουργοί του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που για λόγους υγείας ή για λόγους συνδικαλιστικούς (που κατά την γνώμη μου δεν τιμά το ρόλο τους) έχουν υποβάλλει παραίτηση, σύντομα θα αντικατασταθούν» ανέφερε ο κ. Μανιτάκης.

«Στα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια έχουν περιέλθει 1.530 διώξεις κατά υπαλλήλων, για όλες τις περιπτώσεις των παραπτωμάτων που προβλέπει ο ν.3528/2007. Τριακόσιες είκοσι υποθέσεις εξετάζονται με γοργούς ρυθμούς. Κάθε εβδομάδα εξετάζονται 10-15 υποθέσεις. Το δευτεροβάθμιο συμβούλιο έχει εξετάσει 250 υποθέσεις και έχει επιβάλλει το μέτρο της οριστικής παύσης σε 89 περιπτώσεις. Μόνον τον Μάρτιο που μας πέρασε, εκδικάστηκαν 26 υποθέσεις, που οι οκτώ οδήγησαν σε οριστική παύση. Οι πέντε αφορούσαν υπαλλήλους που απουσίαζαν επί μακρόν και αδικαιολόγητα απ’ την υπηρεσία τους. Επίσης, συγκροτήθηκε και συστάθηκε το τρίτο τμήμα του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου που αφορούσε τους δήμους και τις περιφέρειες, το οποίο εκδικάζει 129 εκκρεμείς υποθέσεις υπαλλήλων ΟΤΑ» συνέχισε ο υπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα