ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΤΑΑ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

Την έντονη αντίδραση των υγειονομικών έχει προκαλέσει η ένταξη του κλάδου υγείας τους στον ΕΟΠΥΥ.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Την ξεκάθαρη αντίθεση τους στην ένταξη του κλάδου υγείας του ασφαλιστικού τους ταμείου (ΕΤΑΑ) εκφράζουν οι υγειονομικοί (γιατροί, οδοντίατροι κ.λ.π.), η οποία αποφασίστηκε στη χθεσινή διυπουργική μεταξύ των Υπουργών Υγείας, Οικονομικών και Εργασίας, κατ’ επιταγή της τρόικα.

«Οι συναρμόδιοι Υπουργοί

προσπαθούν να διατηρήσουν στη ζωή το θνησιγενές αυτό μόρφωμα με θεραπεία ασπιρίνης», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), που επισημαίνει ότι ούτε οι γιατροί, ούτε οι δικηγόροι, ούτε οι μηχανικοί είχαν ενημερωθεί για τις αλλαγές αυτές.

Έτσι, ο ΠΙΣ καλεί όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους και τον ιατρικό κόσμο να αντιταχθούν σε τέτοιες πολιτικές «που σκοπό δεν έχουν την εξυγίανση και τον εκσυγχρονισμό του συστήματος υγείας αλλά να βάλουν στο χέρι τους πόρους υγειών ταμείων».

Από την πλευρά της και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ) εκφράζει την πλήρη αντίθεση της στις αλλαγές αυτές, «την στιγμή μάλιστα που ήδη έχει ξεκινήσει η αναλογιστική μελέτη βιωσιμότητας του Ταμείου, για την οποία υπάρχει χρονικό περιθώριο σύμφωνα με το νόμο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου».

Παράλληλα, γιατροί και οδοντίατροι διαμαρτύρονται και για τις «άγριες», όπως τις χαρακτηρίζουν, αλλαγές στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών γιατρών, με την κατάργηση του αφορολόγητου, με την ΕΟΟ να εκτιμάει πως θα αποτελέσει «ταφόπετρα» του οδοντιατρικού επαγγέλματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα