Σκάει η «βόμβα» του Ομπάμαγκεϊτ με τις υποκλοπές στο Asossiated Press

Ο Αμερικανός αξιωματούχος υποστήριξε ότι η υποκλοπή συνομιλιών ήταν απαραίτητη, προκειμένου να ταυτοποιηθεί ο άνθρωπος που έδωσε στα ΜΜΕ πληροφορίες για μία απόρρητη επιχείρηση της CIA στην Υεμένη, «Πρόκειται για μία από τις δύο ή τρεις σοβαρότερες διαρροές που έχω δει ως τώρα. Έθεσε σε κίνδυνο τον αμερικανικό λαό και αυτό δεν είναι υπερβολή. Κατά τη γνώμη μου απαιτούνταν πολύ δραστικές ενέργειες, ώστε να διαπιστωθεί ποιος ευθύνεται για τη διαρροή», είπε και δεν δίστασε να προσθέσει πως

αν υπήρχαν λόγοι εθνικού συμφέροντος θα διέτασσε την παρακολούθηση των τηλεφώνων χιλιάδων δημοσιογράφων.

Κάλυψη στους υποκλοπείς προσφέρει ο Λευκός Οίκος

Ο εκπρόσωπος του Μπαράκ Ομπάμα, Τζέι Κάρνεϊ, δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος σέβεται την ερευνητική δημοσιογραφία, όμως «δίνει επίσης μεγάλη σημασία στην ανάγκη οι απόρρητες πληροφορίες να παραμένουν όντως απόρρητες». Την ίδια στιγμή, η Washington Post παραλληλίζει την υπόθεση με το σκάνδαλο του Watergate, , ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση Πρακτορείων Ειδήσεων (ΕΑΝΑ) μίλησε για «σοβαρό πλήγμα κατά της ελευθερίας του τύπου».

Θα κατατεθεί νομοσχέδιο για την προστασία των πηγών των δημοσιογράφων

Επιπλέον, Κάρνεϊ ξεκαθάρισε ότι «ο πρόεδρος Ομπάμα είναι πεπεισμένος για τη σπουδαιότητα της ερευνητικής δημοσιογραφίας δίνει επίσης μεγάλη σημασία στην ανάγκη οι απόρρητες πληροφορίες να παραμένουν όντως απόρρητες, ώστε να προστατεύσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα στο πεδίο της ασφάλειας. Υπάρχει λοιπόν μία λεπτή ισορροπία, που πρέπει να προσεχθεί». Μετά το σάλο που προκλήθηκε, η προεδρία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα κατατεθεί νομοσχέδιο στην αμερικανική Γερουσία για την ενίσχυση της προστασίας των πηγών των δημοσιογράφων.

Keywords
Τυχαία Θέματα