Θέσεις εργασίας ενός χρόνου για Έλληνες στις ΗΠΑ

Για ένα χρόνο θα έχουν την ευκαιρία οι άνεργοι των χωρών όπως η Ελλάδα και η Κύπρος να εργαστούν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Στο πλαίσιο της «νέας μεταναστευτικής νομοθεσίας», που συζητείται σε αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας, νέοι επιστήμονες και εκπαιδευτικοί ξένων γλωσσών, χωρών των οποίων λιγότεροι από πέντε χιλιάδες υπήκοοι μετανάστευσαν στις ΗΠΑ κατά την περυσινή

χρονιά, θα έχουν την να εργαστούν στη χώρα για ένα έτος.

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής από τη Νέα Υόρκη Τσαρλς Σούμερ, που κατέθεσε την τροπολογία, υποστηρίζεται από τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή από τη Νότια Καρολίνα, Λίντσεϊ Γκράχαμ.

Στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας εκτιμούν, όπως η εταιρεία λόμπι στην Ουάσιγκτον «Μανάτος και Μανάτος», η οποία δραστηριοποιείται σε ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος, πως μέσα σ’ αυτές τις χώρες συγκαταλέγονται η Ελλάδα και η Κύπρος.

Σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο, πρόεδρο της άτυπης επιτροπής για Προσωρινή Απασχόληση Ελλήνων στις Ηνωμένες Πολιτείες, αν το νομοσχέδιο γίνει τελικά νόμος θα επιτρέψει σε ομογενείς επιχειρηματίες να απασχολήσουν μεγάλο αριθμό Ελλήνων υπηκόων για έναν χρόνο. Ως μέρος της απασχόλησής τους θα χρειάζεται να προσφέρουν μερικώς τις υπηρεσίες τους στη διδασκαλία ελληνικής γλώσσας κι αυτό θα συμβάλει στο να διατηρηθεί ζωντανή η ελληνική γλώσσα και κληρονομιά.

Αρχική επιδίωξη ήταν η διασφάλιση της παραμονής των υποψηφίων στις ΗΠΑ για διάστημα περισσότερο από δύο χρόνια, ώστε να καλύπτονται τα πάγια έξοδα του νέου μετανάστη (αεροπορικά εισιτήρια και έξοδα εγκατάστασης).

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για τη μετανάστευση οδηγεί στη νομιμοποίηση εκατομμυρίων λαθρομεταναστών στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα των New York Times, ορισμένες χώρες χρησιμοποιούν «ομάδες πίεσης» στην Ουάσιγκτον με σκοπό να επηρεάσουν την κυβέρνηση και το Κογκρέσο των ΗΠΑ, για να δώσουν περισσότερες βίζες σε υπηκόους τους, μέσα στα πλαίσια της μεταναστευτικής μεταρρύθμισης. Πάντως στο δημοσίευμα δεν γινόταν αναφορά σε Ελλάδα και Κύπρο.

Keywords
Αναζητήσεις
εργασία στη νέα υόρκη, θεσεις εργασιας νεα υορκη
Τυχαία Θέματα