Συνάντηση Καμίνη-Μπλούμπεργκ στη Νέα Υόρκη

Μετά την «πολύ θερμή και ειλικρινή» συνάντηση, στη Νέα Υόρκη, ο Γ. Καμίνης ανέφερε ότι «είχαμε φροντίσει να έρθουμε σε επαφή και με υπηρεσίες του για να μάθουμε περισσότερα για το πως διασυνδέεται ο δήμος με τις ομάδες των ενεργών πολιτών». Όπως σημείωσε: «εμείς θέλαμε να ενημερωθούμε πάνω σ’ αυτή την πρωτοβουλία γιατί σκεφτόμαστε να τη μεταφέρουμε στην Ελλάδα, προσαρμόζοντάς την φυσικά στα ελληνικά δεδομένα και να κάνουμε κοινωνούς αυτής

της προσπάθειας και άλλους δήμους της χώρας. Πρέπει να ξέρουν όλοι ότι τα τελευταία επτά χρόνια, ομάδες πολιτών ενεργοποιούνται διαρκώς κατά τρόπο αυθόρμητο, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες να φροντίσουν το δημόσιο χώρο και πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης. Ο δήμος έχει υποχρέωση να τους συμπαρασταθεί, να αγκαλιάσει αυτές τις πρωτοβουλίες και να τις βοηθήσει όσο περισσότερο μπορεί».

Ερωτηθείς για το θέμα της εγκληματικότητας, ο δήμαρχος Αθηναίων υπενθύμισε στους δημοσιογράφους ότι «είναι ένα θέμα που δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων του δήμου, κανενός δήμου στη χώρα, είναι θέμα κυβέρνησης».

Keywords
Τυχαία Θέματα