Αλβέρτης-Μπαρτζώκας: Μιλάμε μόνο για μπάσκετ

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε ο ΕΣΑΚΕ για τους τελικούς του πρωταθλήματος που αρχίζουν την Πέμπτη (22:00), Φραγκίσκος Αλβέρτης και Γιώργος Μπαρτζώκας απέφυγαν την όποια συζήτηση που δεν αφορούσε το μπάσκετ και στάθηκαν στο αγωνιστικό κομμάτι των αναμετρήσεων που θα κρίνουν τον εφετινό τίτλο.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε: «Ο Ολυμπιακός

είχε μία πολύ δύσκολη χρονιά. Οι προσδοκίες ήταν να κατακτήσει την Ευρωλίγκα για 3η συνεχόμενη σεζόν. Παίξαμε ημιτελικό Κυπέλλου εκτός έδρας και από το πρωτάθλημα χάσαμε από την αρχή σχεδόν το πλεονέκτημα της έδρας. Είμαστε εδώ για να κάνουμε μία προσπάθεια. Το προφίλ που παίζουμε είναι δεδομένο. Ο Ολυμπιακός είχε sold out σε κάθε παιχνίδι στο TOP-16. Φυσικά κι αν η χρονιά τελειώσει χωρίς τίτλους θα είμαστε πολύ στεναχωρημένοι. Κάτι που απευχόμαστε φυσικά. Θέλουμε στο τέλος να είμαστε ευχαριστημένοι με όσα θα έχουμε κάνει».

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκου, Φραγκίσκος Αλβέρτης, είπε: «Είπαμε να έχουμε οδηγό τα παιχνίδια της Ευρώπης. Δεν είναι δική μου δουλειά το πειθαρχικό. Θα ήταν καλό να δείξουμε και στην εξέδρα ένα όμορφο θέαμα. Οσον αφορά στα επεισόδια. Είναι σαν να κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας. Η θα πρέπει να το αποδεχτούμε ή θα πρέπει να κάνουμε κάτι τόσο δραστικό για να το απομακρύνουμε. Όταν ακόμα ήμασταν στον ΠΣΑΚ, τα ίδια συζητούσαμε, μόνο το έτος άλλαζε. Να πω ότι το πάθος μας χαρακτηρίζει ως λαό. Δεν είναι κάτι όμως που συναντάμε πρώτη φορα. Το έχω ξαναζήσει αυτό στο παρελθόν».

Από την πλευρά των παικτών, μίλησαν οι Βασίλης Σπανούλης και Δημήτρης Διαμαντίδης. Ο Διαμαντίδης είπε: «Θεωρώ ότι όταν είναι στόχος το τρόπαιο, υπάρχει μεγάλο κίνητρο. Σαφώς δεν πήγαμε στο φάιναλ φορ, μάλλον είχαμε κακομάθει. Το κίνητρο είναι υψηλό και θεωρώ ότι θα δούμε μεγάλα παιχνίδια».

Ο Σπανούλης τόνισε: «Να ευχηθούμε να γίνουν καλά παιχνίδια, χωρίς ακρότητες. Η καλύτερη ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα, εγώ προσωπικά θα κάνω ό,τι μου ζητήσει ο κόουτς για να βοηθήσω την ομάδα μου. Θα κάνουμε τα πάντα για να κατακτήσουμε τον τίτλο. Δεν έχει υπογράψει κανείς συμβόλαιο με τις επιτυχίες, οπότε πρέπει να μαπίνεις στο γήπεδο και να δίνεις τα πάντα για τους τίτλους. Έτσι είναι το μπάσκετ».

Keywords
Τυχαία Θέματα