Κουβέλης: Να αρχίσει τώρα η συζήτηση για το ελληνικό χρέος

Η ΔΗΜΑΡ στήριξε άξια πρόσωπα, μακριά από κομματικές γραμμές στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης, ενόψει των Ευρωεκλογών.

Ο κ. Κουβέλης είπε ότι η ΔΗΜΑΡ είχε μία καλή παρουσία στον πρώτο γύρο των εκλογών,

τονίζοντας πως «απέδωσαν οι συνεργασίες σε αυτοδιοικητικό επίπεδο.

Αναφορικά με τις ευρωεκλογές, ο κ. Κουβέλης είπε ότι πρέπει να αλλάξουν οι πολιτικές της Ευρώπης και να αποκτήσουν προοδευτικό περιεχόμενο.

Ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ πρόσθεσε ότι το κόμμα του είναι μια σταθερή φιλοευρωπαϊκή δύναμη δύναμη, «η πρώτη στην Ευρώπη», -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- τονίζοντας ότι έχει υποστηρίξει την ανάγκη της ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδας.

Μάλιστα, τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ θα διαψεύσει τις Κασσάνδρες για τη δυναμική της στις Ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, η Ευρώπη είναι τώρα σε στασιμότητα και πρέπει να δώσει απάντηση σε πολλά ερωτήματα, όπως αυτά που αφορούν στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Είπε επίσης ότι πρέπει να προχωρήσει και να εγκαταλείψει την πολιτική της λιτότητας και της ύφεσης.

Ο κ. Κουβελης είπε ακόμη ότι πρέπει να υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας μας, μείωση του χρέους, μείωση επιτοκίων και χρονική επιμήκυνση και έκδοση ευρωομολόγων.

«Να αρχίσει τώρα η συζήτηση με τους Ευρωπαίους για το ελληνικό χρέος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου του ΘΕΜΑτος Ανδρέα Μπελεγρή, σχετικά με το αν θα έκανε αποδεκτή την πρόσκληση της κυβέρνησης για μία ανερχόμενη συνεργασία, ο κ. Κουβέλης απάντησε: «Προφανώς και όχι».

Όπως εξήγησε, πρόκειται για μία κυβέρνηση «που ασκεί μία βαθιά συντηρητική πολίτικη η οποία δεν έχει σχέση με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χωράς», άλλα «εμμονή» με την άσκηση της πολιτικής λιτότητας.

Αναφορικά με το μέλλον της Κεντροαριστεράς, είπε ότι πρέπει να υπάρξει Κεντροαριστερά με προοδευτικό περιεχόμενο, «διαφορετικά δεν θα υπάρξει».

Keywords
Τυχαία Θέματα