Αλληλοκατηγορίες για «ακροδεξιούς» και «γελοιότητες»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ερωτηθείς για τα περί δύο άκρων δήλωσε: «Αυτήν τη στιγμή, ουσιαστικά, βρισκόμαστε απέναντι σε έναν σχεδιασμό εκ μέρους της κυβέρνησης, που δεν έχει γνωρίσει παρόμοιο μετά το ’74, σε ένταση και ακρότητα, η πολιτική ζωή. Εννοώ έναν σχεδιασμό στο πλαίσιο της θεωρίας των άκρων, που στοχοποιεί τους κοινωνικούς αγώνες και την Αριστερά. Πρόκειται για ένα πολύ ακραίο παιχνίδι πολιτικής αποσταθεροποίησης».

Ο κ. Σκουρλέτης επιτέθηκε ευθέως

στον πρωθυπουργό λέγοντας: «Κατηγορώ τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος, επικεφαλής αυτής της ακροδεξιάς ομάδας, υλοποιεί, εδώ και έναν χρόνο, μία στρατηγική που το ένα σκέλος της είναι να πείσει για το περίφημο success story, το οποίο όμως δεν του έχει βγει, το άλλο σκέλος για να μας κάνει να ξεχάσουμε την αποτυχία και την κατάρρευση του περίφημου success story και δέσμιος των κοινωνικών απόψεων είναι να ενοχοποιήσει τους αγώνες της Αριστεράς».

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις Σκουρλέτη, εξαπέλυσε από την πλευρά του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου. Όπως δήλωσε: «Αφού δεν του βγήκαν οι καταστροφικές προβλέψεις, ο ΣΥΡΙΖΑ το έχει ρίξει στις θεωρίες συνωμοσίας. Δυστυχώς η γελοιότητα των ισχυρισμών του ΣΥΡΙΖΑ συναγωνίζεται τη θεσμικά επικίνδυνη ανευθυνότητά του».

Εξάλλου ολομέτωπη επίθεση κατά του πρωθυπουργού και των «ακροδεξιών φίλων του», τόσο για τη θεωρία των δύο άκρων, όσο και για τις υποθέσεις Μαρφίν και Σκουριών Χαλκιδικής, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μια συνολική του ανάλυση για την επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης και τη γενικότερη πολιτική στάση του πρωθυπουργού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει τη στάση του έναντι των φαινομένων βίας, τα οποία καταδικάζει «κατηγορηματικά και απερίφραστα» και εκτιμά ότι «δεδομένης της κοινωνικής και οικονομικής καταστροφής που προκαλεί η κυβερνητική, μνημονιακή πολιτική, ο κ. Σαμαράς γνωρίζει ότι σε συνθήκες δημοκρατικής σταθερότητας η κυβέρνησή του θα καταρρεύσει, όπως οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις».

«Ο πανικόβλητος Σαμαράς αποδεικνύεται επικίνδυνος και για τη Δημοκρατία», εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει ότι από την πρώτη στιγμή, το κόμμα έκανε λόγο «για προσπάθειες αποσταθεροποίησης και κάλεσε τους πολίτες σε δημοκρατική εγρήγορση. Αυτές τις κρίσιμες ώρες, ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει το κάλεσμα στον ελληνικό λαό να ενωθεί στους αντιφασιστικούς -αντιμνημονιακούς αγώνες με στόχο τη δημοκρατική ανατροπή, που θα ανακόψει τον κατήφορο της χώρας, ανοίγοντας δρόμους προοδευτικής ανασυγκρότησης, κοινωνικής δικαιοσύνης, δημοκρατίας, ατομικής και συλλογικής αξιοπρέπειας».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος με αφορμή το «non paper» του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πείσει ότι είναι κόμμα δημοκρατικής ευθύνης, όταν επαγγέλλεται κάθε τόσο την εξέγερση, υπονομεύοντας τη σταθερότητα που με κόπο και θυσίες έχτισαν οι Έλληνες. Δεν μπορεί να πείσει όταν καταστροφολογεί καθημερινά, χωρίς να βρίσκει τίποτα σωστό σε ό,τι γίνεται. Δεν μπορεί να πείσει, γιατί αδυνατεί να απομακρύνει τους ακραίους που έχει στους κόλπους του. Γι’ αυτό και το παρατεταμένο, αδιάκοπο παραλήρημα…»

Keywords
Τυχαία Θέματα