Βάζουν τα δημοσιογραφικά ταμεία «μέσα» 500.000 ευρώ τον μήνα!

Κατά τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ το Σάββατο καταγγέλθηκε ότι, τα δημοσιογραφικά ταμεία χρεώνονται με 500.000 ευρώ τον μήνα, προκειμένου να καλυφθούν τα επιδόματα ανεργίας και οι δαπάνες περίθαλψης των δημοσιογράφων .

Μάλιστα ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τσαλαπάτης κατήγγειλε ότι, η ΕΡΤ ως

εργοδότης δεν έχει προχωρήσει σε καταβολές στο λογαριασμό ανεργίας των δημοσιογράφων.

Ωστόσο το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, συνεχίζει, πολύ σωστά σύμφωνα με δημοσιογραφικές παρατάξεις, να καταβάλλει τα επιδόματα στους εργαζόμενους και ο ΕΔΟΕΑΠ συνεχίζει να καλύπτει την περίθαλψη τους.

«Μόνο που οι διοικήσεις των δύο ταμείων θα έπρεπε να έχουν ήδη στείλει το λογαριασμό, στους αρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι ήδη από την πλευρά τους, θα έπρεπε να έχουν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για μεταφορά κονδυλίων ( πχ από ΟΑΕΔ ΔΛΟΕΜ κλπ)», επισημαίνει η παράταξη Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων.

Προβλήματα που ανακύπτουν ήδη στα ασφαλιστικά ταμεία επισήμαναν με παρεμβάσεις τους, οι πρόεδροι των ενώσεων συντακτών Πελοποννήσου Κ. Κορτέσης, Θεσσαλίας Γ. Πέτρου, περιοδικού τύπου Θ. Μπερεδήμας, το μέλος ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και πρώην Αντιπρόεδρος Νανά Νταουντάκη.

Στη συνάντηση της ΠΟΕΣΥ εκτός από τα προεδρεία και τους εκπροσώπους των ενώσεων συντακτών από όλη την χώρα παραβρέθηκαν επίσης η πρόεδρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ κ. Γ. Αντωνοπούλου και ό πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ κ. Π. Σόμπολος, που αναφέρθηκαν στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα ταμεία.

Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου δεσμεύτηκε για την αποστολή σχετικού εγγράφου στις διοικήσεις των δύο ταμείων καθώς και στην κυβέρνηση για τις μαύρες τρύπες που προκαλεί.

Σημειώνεται ότι το κόστος με το οποίο επιβαρύνονται τα ασφαλιστικά ταμεία των δημοσιογράφων από την κυβερνητική
αυθαιρεσία στην ΕΡΤ και τα οποία πρέπει να καλυφθούν αμέσως από την κυβέρνηση είναι:
-για επιδόματα ανεργίας και περίθαλψη 5.000.000 ευρώ το χρόνο.
-για απώλειες ασφαλιστικών εισφορών λόγω των παρανόμων ομαδικών απολύσεων και οι οποίες είναι άκυρες 2.000.000 ευρώ το χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα