ΑΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΚΗ

09:50 1/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Σε αντίθεση με τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος ήταν λακωνικός δηλώνοντας άρνηση για όλα, το αρχείο του πρώην υπουργού «μιλά» για όλους και για όλα.

Έτσι, σε λίγες μέρες που θα ξανακληθεί από τον ανακριτή να δώσει συμπληρωματική απολογία ο αντίπαλος του κατηγορούμενου θα είναι οι προσωπικές του σημειώσεις, όπως εύστοχα επισημαίνουν νομικοί κύκλοι που έχουν αναγνώσει όσα με ευλάβεια τηρούσε ο πρώην υπουργός στο προσωπικό του αρχείο.

Την

πρώτη φορά που ο Άκης Τσοχατζόπουλος απολογήθηκε, ο ανακριτής Γ. Μαλλής, ο οποίος ερευνά την υπόθεση, δεν είχε στα χέρια του το πλούσιο αποδεικτικό υλικό που έκρυβε ο κατηγορούμενος στο αρχείο του. Στη δεύτερη συνάντησή τους όμως, -αναμένεται μετά τις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012- ο δικαστικός λειτουργός θα είναι ιδιαίτερα διαβασμένος έχοντας ως μεγαλύτερο όπλο στη φαρέτρα του τα στοιχεία που φυλούσε ο πρώην υπουργός.

Για το λόγο αυτό θα έχει ενδιαφέρον η στρατηγική που θα ακολουθήσει ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός, ο οποίος έχει κάθε δικαίωμα να συνεχίσει να κινείται στη γραμμή της άρνησης. Εκτός και αν αναδιπλούμενος μπροστά στο βάρος της κατηγορίας και των νέων δεδομένων αποφασίσει να μιλήσει. Εξάλλου, ο ίδιος είχε προαναγγείλει ότι σκέφτεται να το κάνει αυτό ενώπιον του φυσικού του δικαστή στέλνοντας μάλιστα το δικό του μήνυμα με τη φράση «σαράντα χρόνια στην πολιτική ζωή τα ξέρω όλα»

Κυρίως θα πρέπει να δώσει σαφείς και πειστικές απαντήσεις για την εμπλοκή που του αποδίδεται με συγκεκριμένες off-shore εταιρείες και τα εμβάσματα που αυτές δέχονταν από τα εξοπλιστικά και τα υποβρύχια.

Μέσα στις χιλιάδες των χειρόγραφων σημειώσεων, δεκάδες είναι οι αναφορές στην δικαιοσύνη, στις εισαγγελείς Ελένη Σίσκου και Ευγενία Κυβέλου που διενεργούσαν την έρευνα για την περιουσιακή του κατάσταση, αλλά και οι προσπάθειές του να προσεγγίσει κάποιον πρώην σύντροφό του για να τον βοηθήσει. Ανάμεσα σε αυτά βρέθηκε και ένα έγγραφο με τη σύνθεση των μελών της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, η οποία άλλωστε παρέπεμψε τη δικογραφία στην τακτική δικαιοσύνη, κρίνοντας ότι το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος δεν έχει παραγραφεί.

Το αποτέλεσμα είναι ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος… συναντήθηκε τελικά με όσα προσπαθούσε να αποφύγει. Και ακόμα περισσότερα ίσως, καθώς σε ένα από τα σημειώματά του εμφανιζόταν αισιόδοξος ότι ο ίδιος και οι συγκατηγορούμενοί του στο τέλος θα αθωώνονταν. Όσο για το ενδεχόμενο να βρεθεί στη φυλακή, όπως προκύπτει από το αρχείο του, δεν είχε περάσει καν από το μυαλό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα