ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΑΕΡΑ ΨΑΧΝΕΙ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ

09:20 1/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Το παράδειγμα των Σαμαρά, Τσίπρα και Βενιζέλου θα ακολουθήσει ο Φώτης Κουβέλης, καθώς θα μεταβεί την ερχόμενη Δευτέρα στις Βρυξέλλες και θα έχει επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Του

Γιώργου Μελιγγώνη

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς επιζητεί να φέρει «ευρωπαϊκό αέρα» στο προφίλ του κόμματός του, καθώς ο ίδιος και κορυφαία στελέχη της ΔΗΜΑΡ θεωρούν, κατά πληροφορίες, ότι δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα αμιγώς φιλοευρωπαϊκό να μη δείχνει ότι διαθέτει Ευρωπαίους συνομιλητές στις Βρυξέλλες. Ιδιαίτερα, μάλιστα, σε μια φάση που στην Ευρώπη φαίνεται να πλέει αέρας αλλαγής με τις προωθημένες συζητήσεις για τα αναπτυξιακά –έστω- ευρωομόλογα και την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ στην προεδρία της Γαλλίας. Έτσι, ο κ. Κουβέλης θα μεταβεί στη βελγική πρωτεύουσα και ως τώρα έχει ήδη κλείσει δύο ραντεβού: ένα με τον πρόεδρο των Σοσιαλιστών στην Ευρωβουλή, Χάνες Σβόμποντα και ένα με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς. Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, εξάλλου, συναντήθηκε με αμφότερους τους Ευρωπαίους αξιωματούχους προ ημερών, στις επισκέψεις που έκαναν στην Αθήνα. Την ίδια στιγμή, το επιτελείο του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς δίνει μάχη προκειμένου να κλειστούν ραντεβού με στελέχη των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών ή με στελέχη του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, παρότι ο Φώτης Κουβέλης δεν έχει σαφώς διευκρινίσει αν το κόμμα του εντάσσεται (όχι τυπικά, γιατί δεν έχει ευρωβουλευτή, αλά ουσιαστικά πολιτικά) στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ή στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, ο Φώτης Κουβέλης αναμένεται να τονίσει, στις επαφές του, την ανάγκη αναθεώρησης του Μνημονίου προς μια φιλοαναπτυξιακή κατεύθυνση, ώστε να ενισχύσει και την προεκλογική ατζέντα του περί δυναμικής επαναδιαπραγμάτευσης και σταδιακής απαγκίστρωσης από το Μνημόνιο. Επίσης, σύμφωνα με τους ίδιους υψηλόβαθμους κομματικούς παράγοντες, ο κ. Κουβέλης θα αναφερθεί εκτενώς με δηλώσεις του στο θέμα της πανευρωπαϊκής εγγύησης των καταθέσεων των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, προκειμένου να σταματήσει η εκροή καταθέσεων στην Ελλάδα, που οδηγεί σε κεφαλαιακή ασφυξία το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα