ΑΙΣΧΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ LE POINT

Έπειτα από και από το προκλητικό άρθρο της γερμανικής έκδοσης των Financial Times ακόμη ένα προσβλητικό άρθρο για τη χώρα μας με τον τίτλο «Και αν δίναμε την Ελλάδα στην Τουρκία;» έρχεται αυτή τη φορά από τη Γαλλία και το περιοδικό Le Point.

Το κείμενο υπογράφεται από το διευθυντή του Le Point Φραντς Ολιβιέ Ζισμπέρ,

τον άνθρωπο που προκάλεσε με τη βιογραφία του Σαρκοζί και είχε σαν αποτέλεσμα ο πρώην ισχυρός άνδρας του Μεγάρου των Ηλυσίων να ζητήσει τη δίωξή του.

Στο άρθρο του ο Ζισμπέρ ξεκινά με το ερώτημα «Πρέπει να σωθεί η Ελλάδα;» και συνεχίζει:

«Έως σήμερα η Ευρώπη έκανε ότι μπορούσε για να φέρει την Ελλάδα στην επιφάνεια με το να διαθέσει εκατοντάδες δισ. ευρώ.

Ωστόσο όσο η Ευρώπη τη βοηθάει τόσα περισσότερα ζητάει η Ελλάδα: Δαγκώνει ακόμη και το χέρι που την ταΐζει όπως αποδεικνύεται και από την ανάδειξη της ριζοσπαστικής και αντιευρωπαϊκής αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) στις εκλογές της 6ης Μαΐου, η οποία διεκδικεί αρχηγικό ρόλο στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Τι κι αν οι οικονομικές λύσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι ηλίθιες και γελοίες: με ένα χρέος που αντιπροσώπευε πέρυσι  το 165% του ΑΕΠ, οι Έλληνες δεν θέλουν ν’ακούν για λιτότητα. Είναι λοιπόν σκόπιμο ν’αναρωτηθεί κανείς αν θέλουν να σωθούν από μόνοι τους.

Αν η Ευρώπη αρνηθεί να συνεχίσει να επιδοτεί την Ελλάδα  ο ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται –όπως λέγεται- να οργανώσει μια συμφιλίωση μεταξύ της χώρας του και της Ρωσίας.

Όμως γιατί όχι  και με την Κίνα, τη Βενεζουέλα ή το Κατάρ; Εκτός κι αν η Τουρκία, ως κληρονόμος της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, «αναλάβει» για ακόμα μια φορά.

Μέχρι την ανεξαρτησία της, το 1832, η Ελλάδα έζησε τέσσερις αιώνες υπό οθωμανική κυριαρχία.

Μπορεί να είναι παράλογο αλλά οι απίστευτες οικονομικές επιδόσεις της Τουρκίας, με ρυθμούς ανάπτυξης 8% και αύξηση των εξαγωγών κατά 18%, δεν της δίνουν την απαραίτητη νομιμοποίηση για να αναλάβει εκείνη την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας; Έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρούμε τα πάντα γελοία»

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το άρθρο στα γαλλικά 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ FINANCIAL TIMES DEUTSCHLAND ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα