ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ

Κανονικά εκτελούν συνταγές τα φαρμακεία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, μετά και την έναρξη πληρωμής των οφειλών του Απριλίου. Την πλήρη εξόφληση Απριλίου για να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις περιμένουν επιμέρους Σύλλογοι με πρώτο τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Επιστολή στους Φαρμακοποιούς όλης της χώρας απέστειλε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Θ. Αμπατζόγλου, με την οποία ανακοινώνει την έναρξη εκ νέου της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους

του ΕΟΠΥΥ, αφού αποπληρώθηκε ο Μάρτιος και ξεκίνησε η εξόφληση του Απριλίου.

Η αναστολή των κινητοποιήσεων ισχύει μέχρι την 25 Ιουνίου, ημέρα που λήγει η προθεσμία εξόφλησης των συνταγών Απριλίου, εάν φυσικά μέχρι τότε δεν έχει εξοφληθεί το 100%.

Ωστόσο, διαφορετική στάση διατηρούν κάποιοι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι, μεταξύ αυτών οι Σύλλογοι Αχαΐας, Έβρου και Χίου, αλλά κυρίως το Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής, οι οποίοι εμμένουν στις κινητοποιήσεις έως ότου αποπληρωθεί όλος ο Απρίλιος.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά αναμένεται να λάβει απόφαση τη Δευτέρα στη Γενική του Συνέλευση, αν και προσανατολίζεται σε άρση των κινητοποιήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα