Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ στρατιωτών και ενόπλων στο Λίβανο

08:25 3/8/2014 - Πηγή: Matrix24

Πρόκειται για μια κίνηση κατά ενόπλων που συνδέονται με την Αλ Κάιντα, οι οποίοι νωρίτερα είχαν καταλάβει ένα αστυνομικό τμήμα και σκότωσαν δύο στρατιώτες.

Ανάμεσα στους ενόπλους ήταν και μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, μια ριζοσπαστική σουνιτική ομάδα που έχει καταλάβει τον έλεγχο μεγάλων περιοχών της Συρίας και του Ιράκ, δήλωσαν Λιβανέζοι αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας.

Τουλάχιστον τρεις ακόμα άμαχοι σκοτώθηκαν ενώ 16 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας κρατούνται όμηροι, αφότου μαχητές της οργάνωσης αλ Νούσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, κατέλαβαν ένα κτήριο των υπηρεσιών

ασφαλείας, δήλωσαν αξιωματούχοι. Ένας άλλος Λιβανέζος αξιωματούχος είπε ότι οι άνδρες που κρατούνταν βρίσκονταν σε «ασφαλές μέρος».

«Πρόκειται πλέον για πόλεμο», δήλωσε ο δήμαρχος Αλί Χουτζεϊρί, ο οποίος είχε σύντομη τηλεφωνική επικοινωνία με το πρακτορείο Reuters. Ωστόσο, δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την τύχη των ανδρών.

Ο στρατός ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι στρατιώτες συγκρούονταν με μεγάλο αριθμό ενόπλων, τους οποίους επιδίωκαν να περικυκλώσουν. Μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου μετέδωσαν ότι συνολικά επτά στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, αν και ο στρατός προειδοποίησε κατά της δημοσιοποίησης «εσφαλμένων πληροφοριών».

Keywords
Τυχαία Θέματα