Μεγάλες διαδηλώσεις χθες σε Ιορδανία, Ινδία, Γαλλία, και ΗΠΑ για τη σφαγή στη Γάζα

Tweet

Χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους του Αμάν στην Ιορδανία για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στους Παλαιστινίους. Μετά την προσευχή της Παρασκευής οι μουσουλμάνοι κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες διαμαρτυρήθηκαν για το λουτρό αίματος στη Γάζα.

Διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους κατοίκους της Γάζας πραγματοποιήθηκαν επίσης και στην Ινδία.

Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν χθες το απόγευμα τους δρόμους πολλών

μεγάλων πόλεων της Γαλλίας, καταγγέλοντας τις ισραηλινές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας και τη στάση που τηρεί στο θέμα αυτό η γαλλική κυβέρνηση.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως "Ισραήλ δολοφόνε, Ολάντ συνένοχε", οι φιλοπαλαιστίνιοι διαδήλωσαν, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια, στο Παρίσι, τη Λιόν, τη Μασσαλία, τη Λίλ, το Μονπελιέ και την Αβινιόν.

Την ίδια στιγμή χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωναν και έξω από τον Λευκό Οίκο στις ΗΠΑ, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον λαό της Γάζας και ζητώντας τον τερματισμό των επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στον παλαιστινιακό θύλακα.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ στα οποία είχαν γράψει ορισμένα από τα αιτήματά τους, όπως "να σταματήσει η αμερικανική βοήθεια στο εβραϊκό κράτος" και "να επιβληθούν κυρώσεις στο Ισραήλ, ένα κράτος-τρομοκράτη".

Η διαδήλωση αυτή είναι η μεγαλύτερη που οργανώνεται στην Ουάσινγκτον από την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Tags: ΓάζαδιαδηλώσειςΓαλλίαΗΠΑΙορδανίαΙνδία Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα