Αγώνα υπέρ της Κεντροαριστεράς ξεκίνησε ο Λοβέρδος

«Η κρίση, με τις δραματικές διαστάσεις που πήρε τόσο για την χώρα όσο και για τους πολίτες της, δεν είναι αφορμή για πολιτική πασαρέλα και για πολιτικά ξυλοπόδαρα, αλλά ιερή αιτία για θυσίες. Η συνεισφορά μου αυτή, δε γίνεται για κυβερνητικά ανταλλάγματα. Σπεύδω, λοιπόν, να πω, για μία ακόμη φορά, πως δεν θα συμμετάσχω στην κυβέρνηση. Και δεν επιτρέπω σε κανέναν, μα σε κανέναν, να διαχειρίζεται το όνομά μου». Με αυτές τις φράσεις, επέλεξε χθες να βάλει τέλος σε κάθε συζήτηση περί υπουργοποίησής του, ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος

κατά τη διάρκεια παρουσίασης του βιβλίου του «Θέσεις για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση» στην Κόρινθο. Την ίδια ώρα, τόνισε την ανάγκη ρήξεων με το παρελθόν, προκειμένου να εγκαινιαστεί « η ΄Δ Ελληνική Δημοκρατία της ευημερίας, της εθνικής διάρκειας, ως Έλληνες στην Ενωμένη Ευρώπη και της Δικαιοσύνης», όπως είπε.

Ζήτησε αποτελεσματική πάλη κατά της ύφεσης από σήμερα κιόλας, προκειμένου να αποφύγει η χώρα την πτώχευση και την έξοδο από το ευρώ, ή εναλλακτικά την παραμονή της εκεί, αλλά σε συνθήκες φτώχειας και παρέπεμψε για τις πρωτοβουλίες που αφορούν στο κομματικό σύστημα της χώρας, μεταξύ αυτών και τις δικές του, για το διάστημα μετά την χρηματοδότηση της χώρας με 44 δισ. ευρώ. Προανήγγειλε πάντως έναν αγώνα, με ριζοσπαστικές πολιτικές πρωτοβουλίες και στόχο το να ξαναγίνει ο χώρος της Κεντροαριστεράς μεγάλος. Προσδιόρισε μάλιστα την έννοια της Σοσιαλδημοκρατίας με :

Α) Λειτουργία της Οικονομίας, με τσάκισμα της γραφειοκρατίας

Β) Αναδιανομή, με εξορθολογισμό κοινωνικού κράτους, αλλά και δίκτυο προστασίας

Γ) Ρύθμιση της αγοράς

Αναφερόμενος στην πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, θύμισε την ανάγκη κύρωσής της από τη Βουλή σε 45 ημέρες, ενώ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για δημαγωγία και ψεύδη. «Όχι στους δημαγωγούς και τα ψεύδη και σε εκείνα τα δημαγωγικά πολιτικά μορφώματα που υποστηρίζονται από πολίτες και δυνάμεις, που ό,τι πελατειακό και παρασιτικό έχασαν ως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επιχειρούν να το ξαναπάρουν ως ΣΥΡΙΖΑ, αδιαφορώντας για την Ελλάδα και το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των πολιτών της», είπε. Τα βέλη του έστρεψε και κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, θυμίζοντας ότι έστειλε επιστολή για συνεδρίαση της ΚΟ, που οδηγήθηκε σε ασύντακτη πορεία εξαιτίας της έλλειψης στρατηγικής. «Αποτέλεσμα: έξι σύντροφοι έφυγαν με την ψηφοφορία, μη ψηφίζοντας και ένας σύντροφος έφυγε, αφού ψήφισε μαζί μας», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα