Αυτοσαρκάζεται ο... διερμηνέας στην κηδεία του Μαντέλα (video)

22:56 8/5/2014 - Πηγή: Matrix24

Στην τελετή ο Ταμσάνκα Τζάντζιε προκάλεσε σάλο με την αλλοπρόσαλλη "μετάφραση" στη νοηματική, που δεν έβγαζε κανένα νόημα, της ομιλίας του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και των εγγονών του Μαντέλα. Ο ίδιος εξήγησε αργότερα ότι είναι σχιζοφρενής και είχε πάθει κρίση. Οι αρχές της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσουν έρευνα για το πώς και από ποιον του ανατέθηκε η διερμηνεία, όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν καταλήξει πουθενά.

Η διαφήμιση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο ξεκινά με ένα χαιρετισμό:

"Γεια σας, είμαι ο Ταμσάνκα Τζάντζιε, από την κηδεία του Νέλσον Μαντέλα. Πιστέψτε με, είμαι πραγματικά επαγγελματίας διερμηνέας της νοηματικής", δηλώνει ο νεαρός. Ταυτοχρόνως ακούγεται μια γυναικεία φωνή που μεταφράζει τα νοήματα που κάνει ο Ταμσάνκα: "Εγκώ ντεν μιλάει γλώσσα νοημάτων".

«Λυπάμαι πραγματικά πάρα πολύ για ό,τι συνέβη», συνεχίζει ο Τζάντζιε, όμως οι χειρονομίες που κάνει στη νοηματική έχουν άλλο νόημα: «Έγινα διάσημος!»

«Τώρα, θέλω να ζητήσω συγγνώμη απ' όλο τον κόσμο», ακούγεται να λέει ο διερμηνέας, αλλά τα χέρια του έχουν άλλη άποψη αφού σχηματίζουν τη φράση «Τώρα, κάνω διαφημίσεις για λεφτά».

«Δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι αυτό το βίντεο θα προκαλούσε τόσο ενδιαφέρον», ανέφερε η εταιρεία Livelens στη σελίδα της στο Facebook, μετά από κάποια δηλητηριώδη σχόλια χρηστών για τη διαφήμιση αυτή. «Δεν υπάρχει απολύτως καμία έλλειψη σεβασμού απέναντι στους κωφούς ή απέναντι σε οποιονδήποτε», υποστηρίζει.

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC η διαφήμιση γυρίστηκε τον Φεβρουάριο και ο Ταμσάνκα πήρε άδεια για τον λόγο αυτό από την ψυχιατρική κλινική όπου νοσηλευόταν επί περίπου έναν μήνα, επικαλούμενος «οικογενειακούς λόγους».

«Αποφασίσαμε ότι ο τύπος που μας χάρισε το χειρότερο θέαμα του κόσμου θα ήταν ο καλύτερος» για να προωθήσει την εφαρμογή της εταιρείας, δήλωσε ο διευθυντής μάρκετινγκ της ισραηλινής εταιρείας, Μαξ Μπλούβμπαντ. "Στο κάτω-κάτω, ένας σχιζοφρενής κέρδισε λεφτά κάνοντας μια ωραία διαφήμιση (. . .). Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια θλιβερή ιστορία με ευτυχές τέλος", πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα