Στον τελικό της Eurovision η Ελλάδα (Video)

22:12 8/5/2014 - Πηγή: Matrix24

Το τραγούδι «Rise up» των Freaky Fortune και Riskykidd έκλεψε τις εντυπώσεις ενώ ευρηματική ήταν η παρουσίαση.

Τα μέλη του συγκροτήματος Νικόλας Ραπτάκης και Θεόφιλος Πουζμπούρης (Freaky Fortune) μαζί με τον Shane (Riskykidd), εμφανίστηκαν πάνω σε τραμπολίνο στο τέλος του τραγουδιού με επιδίωξη να μεταφέρουν το αισιόδοξο μήνυμα του «Rise up».

Στο κατάμεστο στάδιο B&W Hallerne της Κοπεγχάγης, οι 11.000 θεατές χόρευαν ασταμάτητα στο ρυθμό της ελληνικής συμμετοχής σε ένα τραγούδι που συνδυάζει πολλά μουσικά στοιχεία dance, balcan

και rap, ενώ η εμφάνιση του πρωταθλητή τραμπολίνου Arthour Geremyan που συμμετείχε στη χορογραφία, ενθουσίασε το κοινό.

Η Ελλάδα, στον σημερινό β' ημιτελικό εμφανίστηκε στη 13η θέση σε σύνολο 15 συμμετεχόντων, ενώ με τη χώρα μας, σφράγισαν τη συμμετοχή τους στον τελικό και οι ακόλουθες χώρες: Ελβετία, Σλοβενία, Πολωνία, Ρουμανία, Νορβηγία, Μάλτα, Λευκορωσία, Φινλανδία, Αυστρία.

Δείτε την εμφάνιση της ελληνικής αποστολής:

Το Σάββατο ο μεγάλος τελικός

Οι χώρες που προκρίθηκαν από τον πρώτο ημιτελικό είναι οι: Μαυροβούνιο, Ουγγαρία, Ρωσία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Σαν Μαρίνο, Ουκρανία, Σουηδία, Ολλανδία και Ισλανδία.

Οι ιδρυτικές χώρες του θεσμού (ενισχύουν και οικονομικά τη διοργάνωση) δηλαδή Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία - γνωστές και ως «BIG 5»- έχουν περάσει κατευθείαν στον τελικό μαζί με την διοργανώτρια Δανία.

Κατεβάστε την επίσημη εφαρμογή της Eurovision 2014 στο κινητό σας. Για iphone & ipad πατήστε εδώ . Για android πατήστε εδώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα