Γ. Δέδες: Την ημέρα των εκλογών θα πανηγυρίσουν οι πολίτες

22:42 8/5/2014 - Πηγή: Matrix24

Πόλεμος με την Παλιά Ελλάδα

Ο Γιώργος Δέδες στην ομιλία του αναφέρθηκε στα όσα βιώνει η ελληνική κοινωνία σήμερα και σημείωσε πως «είναι απαραίτητο να κάνουμε εκείνες τις επιλογές που θα αφήσουν έξω από τη δημόσια ζωή, όλους και όσα εκφράζουν εκείνα που οδήγησαν την Ελλάδα στην κατάρρευση και την κρίση. Το πελατειακό σύστημα, την αδιαφάνεια, τις πελατειακές σχέσεις, τη συναλλαγή με τα μικροσυμφέροντα που έχουν εδραιωθεί εδώ και δεκαετίες, αυτά που μας κρατάνε πίσω...».

Αναφέρθηκε, επίσης, στο όνομα

του συνδυασμού, το οποίο χαρακτήρισε ως την ψυχή του. «Το όνομά μας είναι η ψυχή μας. Είμαστε η Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία» σημείωσε.

Αιτιολογώντας τον ανεξάρτητο χαρακτήρα του συνδυασμού ο Γιώργος Δέδες υποστήριξε πως «σεβόμαστε τα κόμματα και αναγνωρίζουμε την αξία τους ως πηγή ζωής για την λειτουργία του πολιτικού συστήματος. Όμως, την ημέρα των εκλογών, θα πανηγυρίσουν οι πολίτες της Πελοποννήσου και όχι τα κομματικά επιτελεία και στον χάρτη των αποτελεσμάτων στην τηλεόραση δεν θα υπάρχει η σημαία κανενός κόμματος, να χρωματίσει την Πελοπόννησο...».

Οι 4 στόχοι του συνδυασμού, όπως τους παρουσίασε, είναι η καθιέρωση και εμπέδωση ενός νέου συστήματος διοίκησης της Περιφέρειας, το νοικοκύρεμα στα οικονομικά, η ανάπτυξη με πολιτικές που ενισχύουν την επιχειρηματικότητα και βελτιώνουν το επενδυτικό κλίμα, η κοινωνική αλληλεγγύη με ενίσχυση των κοινωνικών υποδομών.

Στήριξη από Μπένο και Σπίρτζη

Τον Γιώργο Δέδε προλόγισαν ο επανεκλεγείς πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Χρήστος Σπίρτζης και ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας και πρώην υπουργός Εσωτερικών, Σταύρος Μπένος.

Στη σύντομη προσφώνησή του ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Χρ. Σπίρτζης ανέφερε ότι«στηρίζουμε το Γιώργο Δέδε. Γιατί είναι κομμάτι μας, κομμάτι της κοινωνίας και όχι των κλειστών συστημάτων. Προτίμησε να αναλάβει το ρίσκο και να δώσει μια δύσκολη μάχη μαζί με τους συνεργάτες του, αντί να είναι καρεκλοκένταυρος. Εκφράζει τον ριζοσπαστισμό που είναι απαραίτητος για την Ελλάδα της νέας εποχής. Όπου αγωνίστηκε, ως συνδικαλιστής ή αυτοδιοικητικός, ή ακόμα και ως απλός πολίτης, προσπάθησε να μην περάσει τη γραμμή, που διαχωρίζει την κοινωνία απο τα συμφέροντα και να μην ταυτιστεί μαζί τους. Με το πρόγραμμά του εκφράζει μια τεχνοκρατικά τεκμηριωμένη και πολιτικά εφαρμόσιμη πρόταση...».

Ο Σταύρος Μπένος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «σήμερα προσήλθα με την καρδιά μου. Γιατί βλέπω με συγκίνηση αυτό που συμβαίνει, αυτή την παρέα των καταξιωμένων και αθώων πολιτών της Πελοποννήσου, τα καλύτερα πολιτικά της παιδιά, που έλαβαν μία απόφαση υψηλού κινδύνου και ήθους και υψηλής αισθητικής. Με το εγχείρημα αυτό, θέλουν να δώσουν απάντηση στο αδιέξοδο πολλών πολιτών και υπόσταση στην πραγματική πολιτική. Δεν θα ακούσετε απο αυτούς μεγάλα λόγια, δεν το επιτρέπει το αξιακό τους σύστημα.(...) Γι αυτό σας προτρέπω με όλες μου τις δυνάμεις να στηρίξετε την προσπάθεια που κάνουν ο Γιώργος Δέδες και οι συνεργάτες του».

Απευθυνόμενος στον υποψήφιο περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του ο Σταύρος Μπένος κατέληξε: «Πιστεύω, Γιώργο, ότι ο λαός θα σας δικαιώσει. Θέλω να δηλώσω ο απόλυτος εθελοντής, στην συνέχεια, όταν με το καλό κερδίσετε την μάχη. Εσείς με την δύναμή σας κι εγώ με τις όποιες ιδέες μου, για να στηρίξω αυτή τη μεγάλη πρωτοβουλία...».

Keywords
Τυχαία Θέματα