WSJ: «Το ΔΝΤ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από την Ελλάδα»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το λάθος του ΔΝΤ στην περίπτωση της Ελλάδας είχε πραγματικές συνέπειες, καθώς η δυσπιστία του Ταμείου στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος εκ μέρους της χώρας μας, οδήγησε σε επτάμηνη καθυστέρηση για την εκταμίευση κρίσιμων δανείων.

«Ως εκ τούτου, προκλήθηκε καθυστέρηση της επιστροφής της Αθήνας στις αγορές ομολόγων» επισημαίνει ο Νίξον.

«Όμως, ακόμα και εάν το ΔΝΤ

δεν καταφέρνει να εκστομίσει τη συγνώμη, η τελευταία έκθεση αξιολόγησής του, δείχνει αρκετά σημάδια μεταμέλειας», εκτιμά ο Νίξον, «αφού μιλά, μεταξύ άλλων, για σημαντική πρόοδο στην εξισορρόπηση της οικονομίας». Σχετικά τώρα με τον πρόσφατο ανασχηματισμό, η αμερικάνικη εφημερίδα τονίζει πως πρόκειται για ένα «καθησυχαστικό σημάδι» που δείχνει πως οι δύσκολες αποφάσεις θα συνεχίσουν να λαμβάνονται χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις.

Σχετικά με τις απόψεις του ΔΝΤ που είναι αντίθετες με αυτές των τραπεζών, η WSJ σημειώνει πως « τους επόμενους μήνες, θα αρχίσει να γίνεται ξεκάθαρο ποιος έχει δίκιο. Εάν το ΔΝΤ έχει δίκιο και οι τράπεζες είναι υπεραισιόδοξες στο τι μπορούν να ανακτήσουν από τα κόκκινα δάνεια, τότε η πιστωτική ασφυξία θα συνεχιστεί, πλήττοντας την ανάκαμψη. Αλλά εάν οι τράπεζες και οι επενδυτές έχουν δίκιο, τότε η ποιότητα ενεργητικού θα βελτιωθεί γρήγορα μόλις η εμπιστοσύνη επιστρέψει. Τα κόκκινα δάνεια θα ρυθμιστούν άμεσα, ο τραπεζικός δανεισμός θα επιστρέψει, η ανάπτυξη θα ενισχυθεί. Και το επιχείρημα υπέρ της συγνώμης του ΔΝΤ θα είναι συντριπτικό».

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα