Συγγενείς «αθωώνουν» γιατρό που κατηγορείται για το θάνατο ασθενών

Οι οικογένειες δύο «θυμάτων» προσπάθησαν να τον αθωώσουν, η μία υποστηρίζοντας ότι ο 53χρονος γιατρός προχώρησε σε ευθανασία κατόπιν δικού τους αιτήματος και η άλλη ότι ο θάνατος του συγγενούς της οφειλόταν σε φυσικά αίτια.

Η κόρη και η δεύτερη σύζυγος του Φερνάν Ντοόζ, ο οποίο πέθανε τον Μάρτιο του 2010 σε ηλικία 66 ετών αφού πάλεψε με πέντε διαφορετικούς καρκίνους επί 15 χρόνια, αφηγήθηκαν τις περιστάσεις που τις οδήγησαν να ζητήσουν από τον γιατρό να δώσει ένα τέλος στο μαρτύριο του ασθενή. Ο Ντοόζ πέθανε την επομένη από την εισαγωγή του στο νοσοκομείο της Μπαγιόν.

Το πρωί, τα

παιδιά ενός άλλου ασθενούς αθώωσαν πλήρως τον γιατρό λέγοντας ότι η 80χρονη μητέρα τους πέθανε από φυσικά αίτια. Η κόρη της Κριστιάν Τιμέν, Βιβιάν Σιπιέρ, τόνισε ότι ο Μπονμεζόν «αποκλείεται να επιτάχυνε τον θάνατό της» γιατί ποτέ δεν έμεινε μόνος μαζί της στον ίδιο χώρο.

Ο Νικολά Μπονμεζόν κατηγορείται ότι χορήγησε σε επτά ετοιμοθάνατους ασθενείς φάρμακα εκτός του πρωτοκόλλου της θεραπείας τους, χωρίς να συμβουλευτεί άλλους συναδέλφους του. Καμία οικογένεια των θυμάτων δεν κατέθεσε μήνυση σε βάρος του, όμως συγγενείς δύο εξ αυτών έχουν δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στο δικαστήριο. Η δίκη αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 27 Ιουνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα