Διασυρμός της «οργανωμένης Ομογένειας» στις ΗΠΑ

Όπως αναφέρει η «Πρωινή» σε άρθρο της:

«'Ενα μικρό δείγμα των ομογενειακών παρανομούντων Οργανώσεων, όπως αναφέρονται στα επίσημα στοιχεία της Φορολογικής Υπηρεσίας ΗΠΑ

Η Ομοσπονδιακή Φορολογική Υπηρεσία (IRS) αφαίρεσε -την τελευταία 4ετία- από 236 (!!!) ελληνικές ομογενειακές Οργανώσεις το 501c, δηλαδή το δικαίωμα να είναι ''μη κερδοσκοπικές μη φορολογίσιμες'' εταιρίες. Σε απλά ελληνικά, τις έβαλε στην ''μαύρη λίστα''.

Εκτιμάται ότι ο αριθμός παρανομούντων, υπαρκτών ή ανύπαρκτων Οργανώσεών μας, πλησιάζει τις 300. Πρόκειται γιά Ομοσπονδίες, συλλόγους, πολιτιστικούς και λοιπούς

Οργανισμούς, εκκλησιαστικές ενορίες-Οργανώσεις κ.ά.

Η αιτία: Μη κατάθεση φορολογικών δηλώσεων γιά 3 συνεχόμενα χρόνια, παραβίαση ομοσπονδιακών νόμων κ.ά. Η αφαίρεση του 501c είναι ότι πιό εξευτελιστικό μπορεί να συμβεί με μία μη κερδοσκοπική Οργάνωση στις ΗΠΑ.

Φυσικά, δεν φτάσαμε τυχαία σε αυτά τα γεγονότα. 'Ηταν αναμενόμενα, αν κρίνουμε από την ανευθυνότητα και το ''ποιόν'' όλων όσων ασχολούνται με τις Οργανώσεις μας. Που κατά σύμπτωση είναι οι ίδιοι γιά 20-30 χρόνια.

Στην πελιοψηφία τους, Ομογενείς αποτυχημένοι και αστοιχείωτοι, αλλά με έντονη την επιθυμία γιά αναγνώριση και αυτοπροβολή. Είναι οι προεδροπαράγοντες που προωθεί η Εκκλησία μας στις Οργανώσεις γιά να βεβαιωθεί ότι αυτές δεν πρόκειται ποτέ να επιτελέσουν έργο, αφού αποτρέπουν την είσιοδο σε Ομογενείς με γνώση, ιδέες και κατάρτιση.

Είναι οι προεδροπαράγοντες με τους οποίους ''χαριεντίζονται'' και οι ανίκανοι 'Ελληνες διπλωμάτες, γιά να αναφέρουν στο υπουργείο τους ''συναντήσεις με την Ομογένεια''.

Οι προεδροπαράγοντες που λυμαίνονται την ''οργανωμένη Ομογένεια'', δεν ξεπερνούν ποσοστό 0.1%. Αλλά αυτό το απειροελάχιστο ποσοστό εξετελίζει το υπόλοιπο 99.9%, που δεν θέλει να έχει ουδεμία σχέση με τους αποτυχημένους απατεωνίσκους και κάθεται μακριά από αυτούς. Γι' αυτό στις Οργανώσεις μας βλέπουμε γιά δεκαετίες να παραμένουν μόνο τα ίδια άτομα.

Μία πρόχειρη έρευνα στην βάση δεδομένων της Ομοσπονδιακής Φορολογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ (IRS), μας έδειξε ότι 236 Οργανώσεις μπήκαν στην ''μαύρη λίστα'', δηλαδή, τους αφαιρέθηκε το 501c, με το οποίο πιστοποιείται η μη κερδισκοπική, μη φορολογίσιμη κατάστασή τους.

Αυτό έγινε επειδή γιά τρία συνεχόμενα χρόνια δεν υπόβαλαν την δήλωση 990, όπως ήταν υποχρεωμένες να υποβάλουν.

Δεν στοιχίζει τίποτα, αφού δεν φορολογούνται, αλλά είναι υποχρεωτική η υποβολή της, γιά να γνωρίζει το ΙRS, αν είναι ενεργές εταιρίες ή όχι.

Εκτιμούμε ότι ο αριθμός τους ξεπερνά τις 300. Δηλαδή, ποσοστό που αγγίζει το 50% των ομογενειακών μας Οργανώσεων, είναι στην ''μαύρη λίστα'' της Φορολογικής Υπηρεσίας. Μερικές από αυτές -είτε είναι στην ''μαύρη λίστα ή είτε όχι- είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουν και διώξεις γιά ποινικό αδίκημα, αφού μάζευαν χρήμα που ποτέ δεν δήλωναν ή έπαιρναν χορηγίες με ποσά άνω των 5.000 δολ. που ποτέ δεν δήλωναν (ποινικό αδίκημα). Η περίπτωση με την Ομοσπονδία Βοστώνης, είναι ενδεικτική (χορηγίες από Ελλάδα κάθε χρόνο, άνω των 5.000 δολ., που δεν δηλώνονταν).

Η δε περίπτωση με την ''Κοινότητα'' δυτ. Φλόριδας (βλ. σελ. 9) πιστοποιεί και τον παραλογισμό εντυπωσιακά ανεύθυνων, που ασχολούνται με τα της οργανωμένης Ομογένειας. Επειδή περί παραλογισμού ''ισόβιων προεδροπαραγόντων'' πρόκειται.

Οι επιπτώσεις

Η μη κατάθεση φορολογικής δήλωσης 990 ενέχει και άλλους κινδύνους. Αρκετές από τις Οργανώσεις μας, κάνουν ''ξέπλυμα χρήματος'' λειτουργώντας με κανόνες οικογενειακούς και φιλικούς. Τι σημαίνει αυτό; Απλά δίνουν αποδείξεις ότι δήθεν έλαβαν ''δωρεά'' ας πούμε 10.000 δολ. Φυσικά στα ταμεία της η Οργάνωση δεν έβαλε ποτέ τις 10.000 αλλά ο υποτιθέμενος ''δωρητής'' έβαλε την απόδειξη της ''χορηγίας'' στην δική του φορολογική δήλωση και δεν πλήρωσε φόρο 2-3.000 δολ. Στην προκείμενη περίπτωση έχουμε διπλή απάτη. Και από την Οργάνωση και από τον ''δωρητή''. Αν το IRS καταλάβει ότι η απόδειξη ήταν ''μαϊμουδίστικη'', τότε έχει νομική ευθύνη και ο δωρητής και η Οργάνωση (είναι και ποινικό αδίκημα). Τέτοιες περιπτώσεις ήδη ερευνά το IRS και είναι θέμα χρόνου να αρχίσουν οι διώξεις γιά ''ξέπλυμα χρήματος''.

'Ενα άλλο γεγονός που ενέχει μεγαλύτερους κινδύνους: Οι Οργανώσεις μας, αυτές που τους έχει αφαιρεθεί το 501c, εξακολουθούν να διαφημίζονται ως ''μη κερδοσκοπικές μη φορολογήσιμες'' εξαπατώντας συνειδητά τους φορολογούμενους. Αυτό θεωρείται ''συνειδητή απάτη κατ' εξακολούθηση''.

Πρέπει να τονίσουμε και την εντυπωσιακή ανευθυνότητα του υπουργείου Εξωτερικών Ελ-λάδας, που με τις χορηγίες του, μέσω προξενείων, σε ομογενειακές Οργανώσεις ανεύθυ νων τυχοδιωκτών, που ΔΕΝ δηλώνονταν στο IRS, συμμετείχε -άθελά του- σε ''ξέπλυμα χρήματος''.

Η ζημιά που προκάλεσαν οι ίδιοι ''εγκάθετοι'' και ανεύθυνοι προεδροπαράγοντες στην Ομογένεια και στις Οργανώσεις της την τελευταία 25ετία, είναι πολύ μεγάλη. Σε αυτούς έδιναν ''κύρος και υπόσταση'' οι άσχετοι με Ομογένεια 'Ελληνες πολιτικοί και οι ''συνευρισκόμενοι, συνεργαζόμενοι'' μαζί τους, διπλωμάτες μας στις ΗΠΑ. Τώρα, είναι θέμα χρόνου, να διασύρουν την Ομογένεια κι εξω από τα ''γκέττο'' της, αφού εμπλέκονται -άμεσα ή έμμεσα- σε ''φορολογικές απάτες''.

Σημ.: Πολύ χειρότερες από τις ελληνικές Οργανώσεις, σε ότι αφορά την αφαίρεση του 501c, είναι μόνο οι...ισραηλινο-εβραϊκές Οργανώσεις στις ΗΠΑ».

Keywords
Τυχαία Θέματα