Kρίνεται απόψε ο ελληνικός εμφύλιος στην Ευρωλίγκα

Η αναμέτρηση των πρωταθλητών Ευρώπης κόντρα στη Ζιελόνα Γκόρα στην Πολωνία δεν έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον, ωστόσο αυτή των πράσινων κόντρα στη Μακάμπι στο ΟΑΚΑ ίσως κρίνει πολλά. Με νίκη του ο ΠΑΟ καπαρώνει την τρίτη θέση, ενώ θα έχουν πιθανότητες να βγει και δεύτερος (πάντως υπάρχει και ένα εξωφρενικό σενάριο που τους φέρνει τέταρτους). Από την άλλη, με ήττα, πάλι μπορούν να τερματίσουν τρίτοι, είναι όμως εξίσου πιθανή και η τέταρτη θέση. Αν ο Παναθηναϊκός

τερματίσει στην τέταρτη ή στη δεύτερη θέση του ομίλου του θα παίξει στον ίδιο όμιλο με τον Ολυμπιακό στο Τop-16. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος του Παναθηναϊκού (είτε νίκη, είτε ήττα), αν η Κουμπάν νικήσει την Κούτσα, οι πράσινοι είναι τρίτοι (υπερτερούν στην ισοβαθμία με την Κούτσα), με δεύτερους τους Ρώσους και τέταρτους τους Ισπανούς, αποτέλεσμα που δεν θα δώσει ελληνικό εμφύλιο στο Top-16.

Αναλυτικά:

Παναθηναϊκός-Mακάμπι (21:45, ΔΤ)

Oι πρωταθλητές Ευρώπης χρειάζονται τη νίκη για να τερματίσουν στην τρίτη θέση και να αποφύγουν την εμφύλια σύγκρουση στο Τop-16. Δεν είναι σίγουρο βέβαια αν αυτή η επιθυμία συγκαταλέγεται μεταξύ των θέλω τους, αλλά όπως και να έχει ο Παναθηναϊκός θα παίξει για τη νίκη κόντρα σε έναν ιστορικό αντίπαλο.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Μασιούλις και Παππά, αλλά μπορεί να υπολογίζει σε όλους τους υπόλοιπους. Η Μακάμπι ήρθε στην Ελλάδα μαζί με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη ο οποίος θα τεθεί αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή του το προηγούμενο καλοκαίρι.

Ζιελόνα Γκόρα-Oλυμπιακός (19:45 Novasports 3)

O Oλυμπιακός ταξίδεψε στην Πολωνία για να διατηρήσει το αήττητό του και να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την ψυχολογία του ενόψει της συνέχειας. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Λο και τους τιμωρημένους Μπέγκιτς και Πρίντεζη και ως εκ τούτου θα ανοίξει το ροτέισον σε παίκτες που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής μέχρι στιγμής.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο πρωταθλητής Ευρώπης έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρώτη θέση του ομίλου του και ουσιαστικά περιμένει τους αντιπάλους του στο Τop-16.

Keywords
Τυχαία Θέματα