Κρίσιμο 48ωρο για την Υγεία

Το ραντεβού που θα πραγματοποιηθεί αύριο, κλείνεται μετά από περίπου 1 μήνα ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων από την απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, που δεν συμφωνούν με το σχέδιο αναδιάρθρωσης του Οργανισμού.

Το πρώτο βήμα έγινε εχθές, στη διερευνητική συνάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη

με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας των Γιατρών του ΕΟΠΥΥ, όπου και κλείστηκε το τετ-α-τετ της Παρασκευής, στο οποίο θα συμμετάσχουν εκτός από τον Υπουργό και τους επικεφαλής της ομοσπονδίας, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο Υφυπουργός Υγείας, ο Γεν. Γραμματέας και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ.
Από την πλευρά των γιατρών, θα πάνε στο διάλογο ζητώντας να μην κλείσει καμία μονάδα του Οργανισμού, ενώ αν και είναι αποδεκτή η πλήρης εργασία, απορρίπτεται η αποκλειστική, ενώ επιδιώκεται η πρόσβαση των ιατρών της ΠΦΥ στα νοσοκομεία, ειδικά για τις χειρουργικές ειδικότητες.
Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, αν και χαρακτήρισε τον διάλογο ουσιαστικό, ξεκαθάρισε ότι θα συζητήσουν για το βαθμολόγιο όλων όσων θα ενταχθούν στο ΕΣΥ με αποκλειστική απασχόληση αλλά και τις συμβάσεις όλων όσων θα επιλέξουν να μην ενταχθούν με πλήρη απασχόληση, αλλά να συμβληθούν με τον οργανισμό.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε επίσης ότι ζήτησε την παραίτηση της κυρίας Μένης Μαλλιώρη από τον ΟΚΑΝΑ. Είπε πάντως ότι με το θέμα ασχολείται η υφυπουργός Ζέτα Μακρή…

Keywords
Τυχαία Θέματα