«Mαμά, σε πόσο καιρό θα ξανάρθει το ρεύμα;»

Οι γονείς μακροχρόνια άνεργοι, με μηδενικό εισόδημα. Ζουν από τα συσσίτια και την αλληλεγγύη των συμπολιτών τους.

Τα τρία παιδιά τους παίζουν και διαβάζουν υπό το αχνό φως της λάμπας πετρελαίου. Ο πατέρας, περιγράφοντας την κατάσταση δηλώνει πως πιο δύσκολα είναι για τα παιδιά: «προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα όπως το διάβασμα τους όσο διαρκεί η ημέρα», περιγράφει αφοπλιστικά… Το χρέος

τους στη ΔΕΗ φθάνει τα 1.300 ευρώ. Προσπάθησαν να κάνουν διακανονισμό για την αποπληρωμή του. Πλην όμως, αδυνατούν να καταβάλουν ακόμα και ένα χαμηλό ποσό.

Η μητέρα μαγειρεύει με πετρογκάζ, αντί για ψυγείο έχουν το μπλακόνι, και όλα γίνονται με τέτοιο τρόπο ώστε η κατάσταση να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο επίπονη για τα παιδιά.

Το euronews επισημαίνει ότι το κυβερνητικό μέτρο της επανασύνδεσης αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες περίπου 10.000 άπορων οικογενειών. Η εφαρμογή του όμως συναντά πολλά προβλήματα εξαιτίας της γραφειοκρατίας. «Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, το 2013 ο αριθμός των συνδέσεων που έχουν διακοπεί αναμένεται να φτάσει τις 350.000. Τουλάχιστον το 40% των καταναλωτών αυτών είτε επανασυνδέονται παράνομα, ή μένουν χωρίς ρεύμα» αναφέρει το ρεπορτάζ.

Keywords
Τυχαία Θέματα